SoMeS Opublikowano 19 Grudnia 2009 Opublikowano 19 Grudnia 2009 Witam. Mam mały problem z światłami tylnymi w swojej b5. Nie świecą te do jazdy dziennej (pozycyjne). Wszystkie inne działają bez zarzutu; przeciwmgielne, kierunkowskazy i stopu. Co ciekawe jak otwieram i zamykam auto z pilota od alarmu to zamrugają normalnie Może ktoś mnie naprowadzić gdzie szukać przyczyny? Sprawdzałem już połączenie kabelków, bezpieczniki i tam wszystko gra. Poza tym to mruganie mi nie daje spokoju więc przyczyna musi być gdzie indziej... Z góry dzięki za pomoc
domjenick Opublikowano 19 Grudnia 2009 Opublikowano 19 Grudnia 2009 Nie świecą te do jazdy dziennej (pozycyjne). Wszystkie inne działają bez zarzutu; przeciwmgielne, kierunkowskazy i stopu. Co ciekawe jak otwieram i zamykam auto z pilota od alarmu to zamrugają normalnie to o ktore swiatla Ci chodzi nie bardzo rozumiem posta-nie swieca czerwone-postojowe z tylu?a jak zamykasz auto-mrugaja czerwone?
SoMeS Opublikowano 19 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2009 nie świecą czerwone postojowe z tyłu dokładnie... a jak zamykam to mrugają tak jak zawsze mrugały
domjenick Opublikowano 19 Grudnia 2009 Opublikowano 19 Grudnia 2009 nie świecą czerwone postojowe z tyłu dokładnie... a jak zamykam to mrugają tak jak zawsze mrugały przy alarmie mrugaja Ci czerwone? a z przodu kierunki?-to jak to jest podlaczone? powinny migac kierunki przy zamknieciu i z przodu i z tylu,jesli masz podlaczone,ze mrugaja tylne postojowki-przyczyn szukalbym w centralce alarmu i podlaczeniu kabli
SoMeS Opublikowano 19 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2009 przy alarmie mrugaja Ci czerwone? a z przodu kierunki?-to jak to jest podlaczone? powinny migac kierunki przy zamknieciu i z przodu i z tylu,jesli masz podlaczone,ze mrugaja tylne postojowki-przyczyn szukalbym w centralce alarmu i podlaczeniu kabli Ojjj Domjenick tu nie chodzi o to jak to jest podłączone bo ja alarm podpiąłem sobie tak że mrugają mi postojówki przy otwieraniu i zamykaniu a nie kierunkowskazy (wiesz ledy itd ) Poza tym wszystko tak działało a tu nagle wczoraj zgasły [br]Dopisany: 19 Grudzień 2009, 12:58_________________________________________________mogą tylnie pozycyjne mieć związek z przednimi?
keżor Opublikowano 19 Grudnia 2009 Opublikowano 19 Grudnia 2009 jakby bezpiecznik dupnął to by stronami nie świeciły. co do Twoich lamp to nie wiem czy wiesz, ale wczoraj Ci świeciły postojówki te na łukach a nie ten pasek na dole
SoMeS Opublikowano 19 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2009 jakby bezpiecznik dupnął to by stronami nie świeciły. co do Twoich lamp to nie wiem czy wiesz, ale wczoraj Ci świeciły postojówki te na łukach a nie ten pasek na dole no właśnie jak by poszły bezpieczniki to nie świeciła by cała lampa... o tym że świeciły te "U" to wiem bo je włączyłem specjalnie (mam je teraz jako przeciwmgielne) żeby mnie było widać bo paski nie świecą ponawiam pytanie: czy postojówki przednie mogą mieć wpływ na tylnie? bezpieczniki? brak postojówek z przodu? jakieś zwarcie tam? lub coś w tym stylu...?
_Solar_ Opublikowano 19 Grudnia 2009 Opublikowano 19 Grudnia 2009 manetka do rozebrania i poporawienie styków miałem podobny problem. Jak właczyłem sama pozycje to sie świeciła a jak załaczyłem mijania to pozycja gasła.Więc i u Ciebie moze byc podobnie mogą tylnie pozycyjne mieć związek z przednimi? u mnie miały bo jak tył nie świecił to i przód również
SoMeS Opublikowano 19 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2009 problem rozwiązany okazało się że jak ściągałem ledy to zrobiłem małe zwarcie :gwizdanie:[br]Dopisany: 19 Grudzień 2009, 19:50_________________________________________________można zamknąć
Rekomendowane odpowiedzi