westbam Opublikowano 20 Grudnia 2009 Opublikowano 20 Grudnia 2009 Witam.Wiem,że zimą diselki kopcą, tylko że w moim aucie jest tak : Wsiadam odpalam, autko po rozruchu puszcza czarnego dyma. Gdy jade i motor jest już rozgrzany audika cały czas dymi na czarno tak jak bym w picu zapalił weglem Gdy jadę ze stałą prędkościa np na 4 biegu i obroty mam lekko powyżej 2000 obr/min i kukam w lusterko to widze za autem cały czas czarną chmure dymu (czasem auto zaczyna przerywać w trakcie jazdy tak jakby cos przytykało). Wszystkie filtry mam powymieniane , również przepływkę. Może ktoś wie w czym tkwi problem?????
zbychzz Opublikowano 20 Grudnia 2009 Opublikowano 20 Grudnia 2009 trzeba po prostu poszukać a tam jest ładnie wszystko opisane dziura w dolocie pewnie się zrobiła - załatasz i bedzie miodzio
maro30 Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Witam tez mam ten klopot z dymienim na czarno!az wstyd jezdzic wczoraj wymienilem olej i wszystkie filtry a dzisaj znalazlem przerwany waz pod turbina co wchodzi w belke pod zderzakiem ale dobrze go skleilem i tak jest do wymian nowy kosztuje 690zl.a w pon.jade na sprawdzenie wtryskow ! Drodzy Koledzy co na ten temat myslicie?
spetsnaz Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Jeżeli kopci na czarno już po odpaleniu to warto sprawdzić korekcje wtrysków. Bezwzględnie zawsze przed regeneracją wtrysków należy wykluczyć nieszczelność w dolocie.
SotoM Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Opublikowano 14 Sierpnia 2010 jedź na szrot i kup ten przewód lub szukaj na allegro. bo klejenie taśma to jest na parę dni...
Rekomendowane odpowiedzi