Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B6] Czy tak działa ESP czy niesprawne łożysko przedniego koła ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WItam.Gdy gwałtownie przyspieszam na sniegu tzn koła wirują w miejscu miga mi kontrolak od esp i w momencie gdy sie włącza słysze takie jak by tykniecie ,i zastanawiam sie czy tak działa esp czy to moze byc łozysko w kole?przy jezdzie po nieośnieżonym asfalcie takowe zjawisko nie występuje.Pozdrawiam ;)

Opublikowano

No ja nie widzę problemu co do włączającej się kontrolki... :cool1: Tylko nie za bradzo wiem co to za tyknięcie? :mysli:Jeżeli nie słyszysz nic przy czarnej drodze to łożysko raczaej masz ok! Gdyby padało Ci łożysko byłoby takie huczenie bez względu na to po jakiej nawierzchi byś jechał. [br]Dopisany: 22 Grudzień 2009, 19:48_________________________________________________P.S. Nie ten dział.

Opublikowano

:blink: wszystko dziala ok

A jak nie chcesz żeby migała to naciśnij guzik ESP i będzie się świecić :wink4: a tak poważnie to miga bo cię informuje że podczas poślizgu działa ESP gorzej by było jak by nie świeciła...

Opublikowano

wiem jak dzaiala esp,tylko chodzi mi o ten odgłos,wczesniej pojawial sie podczas ruszania w momencie jak delikatnie puszczałem sprzeglo,czułem go pod lewą noga,teraz przy ostrzejszym przyspieszaniu sie pojawia ,czyli łożysko w kole lub przegub?nie mam pojęcia,jutro jade do mechanika to bede wiedzial cos wiecej...

p.s nawet jak nie miga kontrolka esp ,to tez sie pojawia

Opublikowano

Stawiam na przegub bo jakby było to łożysko to raczej by huczało. :hi:

Opublikowano

u mnie tykanie zawsze jest przy pracy ESP...