Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Tryb awaryjny po przekroczeniu prędkości 110 km/h.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

N18 jest za silnikiem przymocowany do tej plastikowej rury...

N75 jest między turbiną a chłodnicą

Opublikowano

tak to jest u mnie

te niebieskie cienkie wężyki to sam docinałeś na miarę?? i z czego??

Opublikowano

tak to jest u mnie

sylikonowe wężyki SAMCO 5mm

Opublikowano

tak to jest u mnie

sylikonowe wężyki SAMCO 5mm

spoko, kupujesz i docinasz na miarę?? i podłączasz tak jak oryginalne??

Opublikowano

To ja puściłem bocznikiem n18 i bez rezultatu :confused4: Da się jakoś n75 bez vaga sprawdzić?

Opublikowano

To ja puściłem bocznikiem n18 i bez rezultatu :confused4: Da się jakoś n75 bez vaga sprawdzić?

n18 odpowiedzialny jest za sterowanie zaworem egr

Opublikowano

Mam dokładnie tem sam problem tyle ze turbine miałem regenerowana a zapieczony był zaworek podcisnienia po odebraniu auta było dobrze ale po 1 miesiącu znów sie stało teraz zastanawiam sie nad wymiana tego zaworka !! Zawor ponownie sie zapiekł ciezko otwiera i nie domyka

Opublikowano

Mam dokładnie tem sam problem tyle ze turbine miałem regenerowana a zapieczony był zaworek podcisnienia po odebraniu auta było dobrze ale po 1 miesiącu znów sie stało teraz zastanawiam sie nad wymiana tego zaworka !! Zawor ponownie sie zapiekł ciezko otwiera i nie domyka

to jeżeli wiesz że to ten zaworek to w czym problem?

Opublikowano

Czyli w ten sposób można odrzucić tezę o zasyfionym zaworze egr tak? Zostaje mi sprawdzenie n75, przewodów i turbo :shocked:

Opublikowano

Ja też złapałem tryb awaryjny - jak zamknąłem obrotomierz przy wyprzedzaniu

:polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew:

A tak serio logi by trochę rozjaśniły sytuacje.

;( ;( ;( ;(

Opublikowano

Czyli w ten sposób można odrzucić tezę o zasyfionym zaworze egr tak? Zostaje mi sprawdzenie n75, przewodów i turbo :shocked:

egr też się psuje i kto wie czy Ci się nie zamknął i tak został wtedy spaliny mają problem z ujściem w dolot a co za tym idzie turbinka nie ma czym być napędzana... zrób logi bo to wróżenie z fusów

Opublikowano

Gdzie w Poznaniu moge zrobic Logi i byc pewnym co napewno musze zrobic :> dzieki

Opublikowano

Gdzie w Poznaniu moge zrobic Logi i byc pewnym co napewno musze zrobic :> dzieki

podjedź na spota chłopaki Ci pomogą

Opublikowano

egr też się psuje i kto wie czy Ci się nie zamknął i tak został wtedy spaliny mają problem z ujściem w dolot a co za tym idzie turbinka nie ma czym być napędzana... zrób logi bo to wróżenie z fusów

Tylko mi turbina ciągnie do 3 tys, to gdyby egr był zamknięty też by do 3 tys się kręciłą? Jutro podjade do znajomego i podepniemy pod kompa :audi:

Opublikowano

Tylko mi turbina ciągnie do 3 tys, to gdyby egr był zamknięty też by do 3 tys się kręciłą? Jutro podjade do znajomego i podepniemy pod kompa :audi:

jeżeli Ci ciągnie to doładowanie ma a więc egr bym raczej wykluczył... jeżeli potem słabnie to znaczy że łapie tryb awaryjny... tak jak już mówiłem bez logów nie pogadamy :wink4:

Opublikowano
:vaglogi: prawdopodobnie masz dziure w dolocie tak ja kiedys miałem.Pompowało mi do góra 3 tys obr i dalej kiszka...rozgrzej auto wsadz kogos za kierownice i niech dusi gaz 3 - 3.5 tys obr a Ty otwórz mache i sprawdz czy wąż przy IC robi się twardy :wink4:
Opublikowano

:vaglogi: prawdopodobnie masz dziure w dolocie tak ja kiedys miałem.Pompowało mi do góra 3 tys obr i dalej kiszka...rozgrzej auto wsadz kogos za kierownice i niech dusi gaz 3 - 3.5 tys obr a Ty otwórz mache i sprawdz czy wąż przy IC robi się twardy :wink4:

Jak robi się twardy to co wtedy?

Opublikowano

Jak robi się twardy to co wtedy?

to dobrze

zrób te logi bo nie ma co gdybać

Opublikowano

Logów nie mam niestety ale auto było pod kompem dzisiaj. Pokazało błąd w działaniu zaworu EGR. Kolega sprawdził na wykresie i wyszło że ciśnienie w kolektorze ssącym jest 7-krotnie wyższe od prawidłowego. Jedno z drugim ma wiele wspólnego. Pewnie zaciął się EGR. Myślicie że jego rozbiórka i potraktowanie go WD-40 pomoże? Zostaje jeszcze jedna możliwość, nieszczelność gdzieś w układzie dolotowym. Jutro biorę się za odkręcenie egr. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Dziasiaj wymieniłem też wszystkie wężyki od turbo

Opublikowano

Logów nie mam niestety ale auto było pod kompem dzisiaj. Pokazało błąd w działaniu zaworu EGR. Kolega sprawdził na wykresie i wyszło że ciśnienie w kolektorze ssącym jest 7-krotnie wyższe od prawidłowego. Jedno z drugim ma wiele wspólnego. Pewnie zaciął się EGR. Myślicie że jego rozbiórka i potraktowanie go WD-40 pomoże? Zostaje jeszcze jedna możliwość, nieszczelność gdzieś w układzie dolotowym. Jutro biorę się za odkręcenie egr. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Dziasiaj wymieniłem też wszystkie wężyki od turbo

a nie czasem mniejsze?

ja proponuje usunąć egr