Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Doładowanie po wymianie WG i założeniu home made Testpipa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co myślicie? Pierwszy raz w życiu to robiłem. Szczere ale łagodne opinie :tongue4: :gwizdanie: Radocha niesamowita, banan na twarzy ale może coś jest źle to poprawie dopóki mam możliwość.
Opublikowano

0,7 doladowania? po programie,czy MBC?jesli tak ustawiles WG-czasem moze przeladowanie wystapic,przy mocniejszym depnieciu,lub gdy bedziesz jechac na piatym biegu dosyc dlugo z takim doladowaniem-przerabialem to,ale niewykluczam,ze u Ciebie nic takiego moze nie nastapic...pisze,jak bylo u mnie :wink4:

Opublikowano
  • Autor

tylko wymienilem WG i wyregulowalem. zadnych MBC. jak troche polatalem to nic sie nie dzialo. jutro podepne kompa i sprawdze czy zadnych bledow nie wywala. Zastanawiam sie czy reset ECU zrobic zeby sie przystosowal do nowych wartosci :mysli:

Opublikowano

bardzo ładnie, u siebie miałem tak samo , zadnych problemów i 0 przeładowań :decayed: (jeszcze tylko przydałby się filmik od 4600 do 6000 rpm)

Opublikowano

zrób reset kompa, niech pochodzi na postoju ze 15-20 minut

potem pośmigaj na pełnej pipce

potem zrób filmik na 5 biegu od 3000 rpm

przyspieszaj i odpuszczaj, przyspieszaj i odpuszczaj i zobaczymy jakie są przeładowania

narazie jest git

Opublikowano
  • Autor

jak przestanie padac to sie pobawie w filmiki bo narazie to lipa straszna :confused4:

Opublikowano

Koledzy a tak z ciekawości jak sie robi reset kompa ? silnik AVJ

Opublikowano

Vag/silnik/adaptacje/kanal00,lub odpiecie klem od AKU na okolo 30-40 minut :wink4:
Opublikowano

lub odpiecie klem od AKU na okolo 30-40 minut :wink4:

błędy zostają po takim zabiegu

Opublikowano

Vag/silnik/adaptacje/kanal00

czyli postępuje jak powyżej (na włączonym silniku czy na wyłączonym?) i co dalej?

Opublikowano
  • Autor

Vag/silnik/adaptacje/kanal00

czyli postępuje jak powyżej (na włączonym silniku czy na wyłączonym?) i co dalej?

GO!

Opublikowano

ja tak gasilem check engine :evil:
Opublikowano

ja tak gasilem check engine :evil:

spoko tak można zgasić lampkę na desce

ale błąd zostaje w pamięci ECU :decayed:

Opublikowano

spoko tak można zgasić lampkę na desce

ale błąd zostaje w pamięci ECU

no tak,lampka zgasla,a co do bledu-nie pamietam,ale skoro tak mowisz,to chyba tak jest... :wink4:
Opublikowano

Co myślicie? Pierwszy raz w życiu to robiłem. Szczere ale łagodne opinie :tongue4: :gwizdanie: Radocha niesamowita, banan na twarzy ale może coś jest źle to poprawie dopóki mam możliwość.

Zuch chłopak :kox:

AEB to nie AVJ i nie wykryje przeładowania szybko tak jak w AVJ, a po jakimś czasie jazdy lmabda zaadoptuje mieszankę i będzie :kox:

Opublikowano

o niech wrzuci ten filmik na 5 biegu i zobaczymy jak tego WG ustawił :naughty: :naughty: :kox:

Opublikowano

AEB to nie AVJ i nie wykryje przeładowania szybko tak jak w AVJ

wlasnie-u mnie naszpikowane elektronika i zeby to oszukac,trzeba sie napocic...
Opublikowano
  • Autor

no dobra udalo sie cos tam nagrac. na zyczenie Poziomka 5 bieg i pedal w podlodzie. mam nadzieje ze jest dobrze, filmiki robione telefonem i troche na wyboje wpadlem dlatego dwa wrzucilem

co myslicie??

P.S.

jechalem ostatnio w tunelu i cos mi klekocze. moze to byc klapka WG? ten klekot pojawia sie dopiero przy jak doladowanie wzrasta i chyba w momencie jak uchyla sie klapka WG przy 0.4-0.5. normalnie nic nie slychac. chyba jednak bede musial ja spawem zlapac bo denerwujace to jest.

Opublikowano

ładny wskaźnik, okrzyki laski całkiem podniecające ale co miałeś zrobić to na 5 biegu przy jakiś 4000rpm wciskać pedał w podłogę na 10 skund i odpuścić całkowicie po czym znowu wcisnąć do dechy

i tak ze 2/3 razy :decayed:

narazie wygląda wszystko bardzo stabilnie i ładnie

ładnie mruczy po wywaleniu kata :good:

Opublikowano
  • Autor

raz tak zrobilem ale bylo to spowodowane debilem ktory mi wyjechal na lewy pas na wysokosci Ruśca przed Nadarzynem :gwizdanie:

wydech i tak musze poprawic bo mi sie troche testpipe przesunął i na wysokosci podluznicy musialem troche kombinowac zeby sie zmiescic i troche zjebalem sprawe :confused4: ale przy nastepnej okazji wracam do zabawy spawarka :naughty: