michałkce Opublikowano 27 Grudnia 2009 Opublikowano 27 Grudnia 2009 Witam serdecznie , mam pytanie dotyczące lekkiego wycieku na silniku, moze zaczne od tego iz wymienilem gorna plastikową pokrywę zaworów gdyz uszczelka byla nieszczelna i lało sie jak cholera , po wymianie zauwazylem ze mam jeszcze maly wyciek ponizej, nie zauwazam typowych objaw dla [adniejtej uszczelki pod glowica tz olej w płynie chłodniczym , babelki powietrza w oleju, dymienia z rury wydechowej itd, jak sadzicie czy jest to uszczelka lub cos innego , jest to lekki wyciek no w sumie na wysokosci uszczelki , z nrana mam zawsze kapke oleju pod autem , nie odbija sie to jednak zbytnio na ubywaniu oleju w silniku co kilka dni sprawdzam olej. druga sprawa to moze ktos poleci mi jkis dobry warsztat z okolic katowic bo mam jednego dobrego zaufanego mechanika ale trzeba czesto w kolejce do niego czekac wiec warto bylo by miec namiar na kogos jeszcze dobrego co zna sie n rzeczy
.Pablo. Opublikowano 28 Grudnia 2009 Opublikowano 28 Grudnia 2009 Najprostszy sposób na sprawdzenie czy to uszczelka to wymyć silnik przejechać się autem i sprawdzić gdzie cieknie. Ale jeśli piszesz że to ewidentnie zaczyna być widoczny ślad na łączeniu głowicy z blokiem to uszczelka pod głowicą. I tu wyprowadzę Cię z błędu to że nie masz przedmuchów że nie dymi na niebiesko z wydechu itp to nie znaczy że to nie uszczelka po prostu swoje przeżyła i gdzieś w okolicy kanału olejowego przepuszcza olej na zewnątrz silnika.
Rekomendowane odpowiedzi