Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Zabezpieczenie przed kradzieżą Pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Próbuje jakoś niestadartowo zabezpieczyć swój pojazd. W związku z tym mam pytanko co można odciąć tak ażeby nie pojawił się żaden błąd? Chce założyć dodatkowy ukryty włącznik Czy ktoś robił to w b7 2.0tdi 2005? jakie kolory kabli? Bardzo zależy mi na fachowej odpowiedzi żadnych doświadczeń... Proszę o PW.lub [email protected]. Foto mile widziane...Pozdrawiam... :hi:

Opublikowano

GPSa zainstaluj ! Działa :)

Opublikowano

Jak to mówią sami złodzieje najlepsze zabezpieczenie przed kradzieżą to AC :cool1: wszystkie inne blokady zabezpieczenia są do przejścia w kilka chwil

Opublikowano

wszystkie inne blokady zabezpieczenia są do przejścia w kilka chwil

...o ile potencjalny zlodziej wie,gdzie sa umiejscowione i ile ich jest,jesli nie wie ile masz odcinek i na co-tropienie po kablach zajmie mu pol godziny-tyle bedzie trwala metoda "prob i bledow" wiec nie mow mi,ze to jest do obejscia w kilka chwil,bo zaden zlodziej nie moze sobie pozwolic na "siedzenie" w aucie tyle czasu,jest roznica-jesli auto jest "popularne" powiedzmy,ma wersje niestandardową-to lepiej do odcinek wykupic dodatkowe ubezpieczenie+odcinki,moze lepszy alarm z antynapadem,tak na wszelki wypadek...odcinka jest dobra,o ile nie sprawia problemu jej czeste wlączenie i wyłączenie-ma byc w dyskretnie ukrytym miejscu(pod sklepem np nie bedzie sie nikt pod auto schylal za kazdym razem :wink4: ) ale tez nie w bardzo "popularnym",jak fotel kierowcy i jego okolice...
Opublikowano
  • Autor

Dzięki Panowie dziś rozmawiałem z zaprzyjaźnionymi elektrykami samochodowymi i też dzięki koledze domjenick wiem co mam zrobić...Czy można temat zamknąć? Pozdrowienia :gwizdanie:

Opublikowano

...o ile potencjalny zlodziej wie,gdzie sa umiejscowione i ile ich jest,jesli nie wie ile masz odcinek i na co-tropienie po kablach zajmie mu pol godziny-tyle bedzie trwala metoda "prob i bledow" wiec nie mow mi,ze to jest do obejscia w kilka chwil,bo zaden zlodziej nie moze sobie pozwolic na "siedzenie" w aucie tyle czasu,jest roznica-jesli auto jest "popularne" powiedzmy,ma wersje niestandardową-to lepiej do odcinek wykupic dodatkowe ubezpieczenie+odcinki,moze lepszy alarm z antynapadem,tak na wszelki wypadek...odcinka jest dobra,o ile nie sprawia problemu jej czeste wlączenie i wyłączenie-ma byc w dyskretnie ukrytym miejscu(pod sklepem np nie bedzie sie nikt pod auto schylal za kazdym razem :wink4: ) ale tez nie w bardzo "popularnym",jak fotel kierowcy i jego okolice...

Mój kolega miał golfa tdi dwa odcięcia z tym że jedno mozna było wykryć podpinając vaga za pierwszym razem auta mu nie ukradli po 2 tyg auta nie ma :confused4: więc jak będą chcieli ukraść to i tak ukradną a fakt faktem odcięcie utrudnia życie złodziejom ale jak się uprą to i tak ukradną

Opublikowano

jedno mozna było wykryć podpinając vaga

kazde mozna wykryc podpinajac vaga,bo podczas przekrecenia kluczyka,system jest sprawdzany i jesli gdzies nie ma obiegu-wyskoczy blad-kazdy,kto ma pojecie o tym-to wie,chodzi o ukrycie odcinki tak,zeby byla jak najtrudniejsza do odnalezienia-obejsc wszystko mozna,tylko zalezy od umiejetnosci i wiedzy potencjalnego zlodzieja,co z tego,ze podepnie vaga,bedzie wiedzial,ze jest odcinka np na zaplonie,na pompie paliwa-jak na zaplonie moze byc podwojna-jesli to bedzie dosyc dobry "znawca" obejdzie to-zakladajac,ze ma przy sobie sprzet do tego :wink4: ,ale jesli nie ma nic-to co mu z tego, ze wykryje i moze nawet bedzie wiedzial,jak to zrobic,jak czas nieublagalnie ucieka,a nastepna jest wciaz do obejscia...wiec to jest wlasciwie tylko po to,zeby zabralo jak najwiecej czasu,na obejscie tego i jeszcze innych...powracajac do meritum problemu-zeby nawet nie zdiagnozowali,gdzie lezy problem-nalezy zająć sie gniazdem diagnostycznym-nic nie podepna-nie wiele bedą wiedziec... :wink4:
Opublikowano
  • Autor

Panowie samochód odcięty... Brak błędów...Dziękuję :wink4:

Opublikowano

Panowie samochód odcięty... Brak błędów...Dziękuję :wink4:

no i o to chodziło... :wink4::good:
Opublikowano
  • Autor

W razie czego służę pomocą Panowie... :hi: Nie taki straszny ten can jak go malują...

Opublikowano

jeszcze innych...powracajac do meritum problemu-zeby nawet nie zdiagnozowali,gdzie lezy problem-nalezy zająć sie gniazdem diagnostycznym-nic nie podepna-nie wiele bedą wiedziec...

to nieproblem jak niema gniazda

wpinają swóje ecu i odjeżdzają , bądz wyjmuja licznik i zakładają jakiś kabel przejściowy i też sie da

Opublikowano

jeszcze innych...powracajac do meritum problemu-zeby nawet nie zdiagnozowali,gdzie lezy problem-nalezy zająć sie gniazdem diagnostycznym-nic nie podepna-nie wiele bedą wiedziec...

to nieproblem jak niema gniazda

wpinają swóje ecu i odjeżdzają , bądz wyjmuja licznik i zakładają jakiś kabel przejściowy i też sie da

pewnie,ze sie da
Opublikowano

mi dzięki takiemu dodatkowemu zabezpieczeniu nie ukradli patrola a jedynie staranowali bramę :polew: i odcieło ich tak że do tej pory nie pali :polew:

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam!

Co do odcięcia zapłonu to dla wykwalifikowanego złodzieja mały problem,powiedział bym nawet żaden.Myślę ,że więcej problemu sprawia zamontowanie elektromagnetycznego zaworka odcinającego paliwo w odpowiednim miejscu.Takowy zawór zamontowałem w swoim aucie i :wallbash: Okazało się ,że jak dostał ciśnienia z pompy(elektryczna)przy pozycji zamkniętej to już się nie otworzył, ale dwa dni było ok.Prawdopodobnie zawór ten to lipa ,ale nie był tani na allegro 55zł i myślałem ,że będzie odpowiedni.Planuje zakup zaworu który montują przy instalacjach LPG powinien być solidny.Myślę ,że będzie działał pod wpływem naporu ciśnienia,co o tym myślicie?