Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

1.8T BEX lajtowy soft plus TIP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W Warszawie to na kolor kolektora

Bo wiesz tam liczy sie ile zrobi na 1/4

Opublikowano
  • Autor

W Warszawie to na kolor kolektora

Bo wiesz tam liczy sie ile zrobi na 1/4

jesteś mega trolem :polew: i nic u tego człowieka nie robiłeś a pieprzysz głupoty wyczytane na internecie :polew: :polew: :polew:

zwykły wsiur :decayed:

Opublikowano

Swoja droga ten czerwony kolektor przekłada sie na cenna informacje i może sie tak zdarzyc przy good AFR :-)

Opublikowano

Dajcie spokuj z tym jechaniem na AP, to nie fer robic komus nonstop koło d.py - co prawda to moja konkurencyjna firma, ale mała nagonke na tym forum na nich zrobiliscie.

AFR możesz sobie przeliczyc z lambdy nie musisz miec zewnetrznej sondy przy BEX. Można oczywiscie jej użyc jeżeli chcesz sobie np. zweryfikowac wskazania.

Proszę czytac ze zrozumieniem - zapłony o 9-10stopni cofaŁŁŁ na lekkim gazie. Sa 18T które nigdy nie cofaja zapłonów (nawet na mocno wyprzedzonym ustawieniu) sa takie które cofaja i taki ich urok.

Co nie zmienia faktu ze 3 stopnie to tyle co nic i daaaaleko od koncowej granicy regulacji. Połowa forumowych 18T cofa zapłony o tyle albo i wiecej :-)

Z tym kolorem kolektora to żarty przecież.

Dobry tuner przecież posiada sprzęt do mierzenia AFR na który może zlogować AFR lub przedstawić go na wykresie i szybko korygować dawki paliwa itd.. - o to mi chodziło. Bo wyliczanie to trochę przedpotopowe metody prawda?

Co do zapłonów to szczerze ja się jeszcze nie spotkałem z tym, żeby cofanie zapłonów było czymś normalnym i naturalnym. Na bank jakiś feler w osprzęcie silnika.

Opublikowano
  • Autor

Namówię Kichola na logi i będziemy szukać dziury w całym :wink4:

Moim zdaniem i tak jest piknie :cool1:

Opublikowano

Moim zdaniem i tak jest piknie :cool1:

Jasne, że tak. 218 kuca samym programem z tip-em jest dobrym wynikiem :good: Fakt K03s, jest jeszcze DSMIC i większe seryjnie wtryski od wersji 150, no i podwójny wydech od połowy jak to w BEX, to daje przewagę :)

Opublikowano
  • Autor

podwójny wydech od połowy jak to w BEX,

w każdym 1.8T B6 jet podwójny wydech

nadrabia turbina i DSMIC :wink4:

Opublikowano

Z tym kolorem kolektora to żarty przecież.

Dobry tuner przecież posiada sprzęt do mierzenia AFR na który może zlogować AFR lub przedstawić go na wykresie i szybko korygować dawki paliwa itd.. - o to mi chodziło. Bo wyliczanie to trochę przedpotopowe metody prawda?

Co do zapłonów to szczerze ja się jeszcze nie spotkałem z tym, żeby cofanie zapłonów było czymś normalnym i naturalnym. Na bank jakiś feler w osprzęcie silnika.

Z kolorem kolektora to nie zart taka wypowiedz sie pojawiła przeciez na jakims forum kiedys... :-)

Każda metoda jest dobra, raczej przedpotopowe wyliczanie AFR z lamdy nie jest skoro sondy szerokopasmowe montowane sa do aut z tej epoki.

Cofanie zapłonów jest czyms normalnym i naturalnym bo to jedna z dróg na uratowanie silnika. I beda sterowniki cofały zapłony w róznych benzynach i przy róznych setupach - nawet w seryjnych motorach bo nie ma wpływu ilosc generowanych PSów na to czy miksture masz odpowiednia w cylindrze. A to że feler tam jest juz wiedzielismy dwa miesiace temu :-)

Mi udało sie zrobic 240PS w starym 18T a co można zrobic na K03 widac po TFSi.

Pozdrawiam.

Opublikowano

jesteś mega trolem :polew: i nic u tego człowieka nie robiłeś a pieprzysz głupoty wyczytane na internecie :polew: :polew: :polew:

zwykły wsiur

Powinni cię za słownictwo wykastrować dla przykładu !!!! I kropkę do d...y przykleić :thumbdown:

Opublikowano
  • Autor

zwykły wsiur

Powinni cię za słownictwo wykastrować dla przykładu !!!! I kropkę do d...y przykleić :thumbdown:

jak widzisz pracuję nad tym :naughty::good:

Opublikowano

Jak mi Poziek powie co to AFR to odpowiem czy był sprawdzany. :decayed: Ciśnienie paliwa sprawdzaliśmy przy pierwszej próbie wirusowania i jest OK. Pozostaje teraz podmienic świece i cewki a potem zbadać. Ale to dopiero jak jak się znajdzie dawca zdrowych organów.

Opublikowano
  • Autor

Nie widziałem nigdy wykresu 1.8T na K03/K03S zeby moc max osiągał pod koniec RPM. Zawsze było to między 5200-5800rpm.

Nie wiem czy nie próbujemy tutaj przeskoczyć czegoś czego się nie da.

Opublikowano

Nie widziałem nigdy wykresu 1.8T na K03/K03S zeby moc max osiągał pod koniec RPM. Zawsze było to między 5200-5800rpm.

Nie wiem czy nie próbujemy tutaj przeskoczyć czegoś czego się nie da.

Jeśli chcecie aby moc max była wyżej na K03/K03s to faktycznie walka z wiatrakami, bo to raczej niemożliwe. K03s jest mała i moment w miarę wzrostu obrotów spada bo spada doładowanie, bo to małe turbo nie jest w stanie utrzymać przecież wyższego doładowania u góry, a dzieje się tak bo silnik w miarę wsrostu obrotów pochłania coraz większe ilości powietrza aż w końcu malutki wirnik nie nastarcza pompować, ale to zapewne wiecie(piszę jak zwykle dydaktycznie) :wink4: Do tego K03 grzeje już mocno powietrze jak się chce jak najwięcej załadować u góry. Jakimś rozwiązaniem może być jakiś monstrualny FMIC( nie było takiego projektu chyba jeszcze), aby mocno schłodzić powietrze, ale może to zaś być przerost formy nad treścią.

U nas na Śląskich budują się dwa 1.8T -APU jedna ośka drugie Q, gdzie założeniem jest uzyskać jak najlepszy wynik bez zmiany turba i wszystko co będzie powyżej 200 będzie sukcesem. A może nas APU miło zaskoczy :)