Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[ALL B5] Migająca kontrolka ABS-u

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam serdecznie i proszę o pomoc:)

Z racji tego że popadał śnieg postanowiłem pojeździć troszkę bokiem swoją AUDI. Jadąc po zaśnieżonej drodze trzymają ręczny skręcając przy tym w lewo i prawo doprowadzając autko do tego ze latało po całej drodze bokiem po chwili zapaliła się kontrolka ! i żółta ABS po zwolnieniu ręcznego jechałem już normalnie lecz kontrolka świeciła nadal migał również ! dopiero gdy się zatrzymałem zgasiłem silnik i zapaliłem od nowa wszystko wróciło do normy dziś rano ponownie troszkę poświrowałem i również zapaliły się te same kontrolki gdy wykonywałem ewolucje na drodze. Dodam ze wszystkie płyny eksploatacyjne mam w normie i mam silnik adr nie posiada on klocków z czujnikami zużycia więc nie wiem co to może z tym być jeśli ktoś miał podobnie niech na pisze jak rozwiązał ten problem pozdrawiam[br]Dopisany: 01 Styczeń 2010, 16:33_________________________________________________dodam ze kontrolka ABS nie miga tylko sie pali swiatlem ciągłym natomiast miga wykrzyknik na wyswietlaczu pomiedzy prędkościomierzem a obrotomierzem. tytuł postu zmienil administrator dlatego dolaczam sprostowanie

Opublikowano

VAG ???????

bez tego ani rusz....

Opublikowano

mogło nabić gdzieś śniegu albo uszkodzona izolacja przewodów przy czujnikach.

Sprawdź najpierw błędy.

Opublikowano

mam to samo - czasem podczas latania bokiem po śniegu lub gwałtownym hamowaniu zaświeci ABS i ESP,

czasem tylko sam ABS, nie ma reguły

VAG nic nie pokazuje za każdym razem wystarczy zgasić silnik i po chwili wszycho jest w normie