Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[INNE] Problem z wyborem hid pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kup z xenonowe.pl, chociaż nie ma problemu jak coś się zepsuje :good:

Opublikowano

szukaj cos ze slimami :good:

jakaś propozycja ? nie chce syfu kupować a nie mam żadnej wiedzy i doświadczenia w tym temacie [br]Dopisany: 03 Styczeń 2010, 11:54_________________________________________________a czy jakies adaptery są potrzebne do passata 3bg z 2002r?

Opublikowano

a czy jakies adaptery są potrzebne do passata 3bg z 2002r?

nie potrzebujesz adapterów, poprostu podpinasz i świeci :gwizdanie:

Opublikowano

witam, jeśli chodzi o barwe to proponował bym ci 6000K , i wersję przetwornic typu slim. niedawno sam zakładałem hid i póki co nienarzekam a za zestawik dałem 300zł

Opublikowano

nie potrzebujesz adapterów, poprostu podpinasz i świeci

to do czego jest to : http://www.allegro.pl/item860344248_japonski_hid_xenon_xenony_passat_b5_6000k_poznan.html

do łatwiejszego montazu :wink4: ale i bez tego sobie poradzisz ( mój brat tak montował i wszystko gra tylko musiał lutowac kabelki od żarników mając adapeter do zarówek nie musisz )

Opublikowano

witam, jeśli chodzi o barwe to proponował bym ci 6000K , i wersję przetwornic typu slim. niedawno sam zakładałem hid i póki co nienarzekam a za zestawik dałem 300zł

slim mieści się pod lampę, w miejscu na ori przetwornice?

Opublikowano

tak, przynajmniej w audi, ja jednak nie montowałem pod lampą, w razie awarii nie trzeba wymontowywać lampy

Opublikowano

podaj kolego jakieś namiary na to co kupiłeś

Opublikowano

Ja kupowalem te http://www.allegro.pl/show_item.php?item=867390353 , barwa 8000K , a swieci bialym swiatlem, poprzednio w b6 mialem tez 8000k lecz inny zestaw a swiecilo bialo-niebieskim swiatlem :good: Zero zakłucen no i fajnie bo mozna wszedzie je wcisnac :naughty:

Opublikowano

kolego kędzior86 czy widziałeś jak swiecą 4300?

tak widziałem jak świecą i dlatego polecił bym właśnie 6000K światło białe z leciutką poznaką niebieskiego:) moim zdaniem albo 6000K albo 8000K ale to już rzecz gustu :>

Opublikowano

Witam. Zamontowałem u siebie 4300 K, świecą białym światłem i bardzo dobrze oświetlają drogę. Xenony o wyższej temperaturze barwy dają zimne światło, oświetlają mniej kontrastowo. Producenci fabrycznie montują 4300 K. Co do montażu kupiłem zestaw który miał przetwornice podłączane przez bezpiecznik, przekaźnik bezpośrednio do akumulatora, sterowanie z któregoś z reflektorów. Układ nie generuje żadnych zakłóceń radiowych. Takie podłączenie wydaje się najbardziej optymalne ze względu na duży impuls prądowy powstający podczas zapłonu xenonów.

Opublikowano

VWTEDE i co wybrales?

Opublikowano

jeszcze nic nic nie wybrałem jutro podzwonię po firmach które mi polecaliście i pogadam zobaczymy

wiem na pewno ze będzie to 4300k

dzięki wielkie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...