Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] 2,5TDI Quattro S-line - nareszcie moja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szanownych Forumowiczów i Klubowiczów!

Kilka miesięcy temu pytałem na łamach forum o jeden egzemplarz a4 i opisywałem przejścia z komisem, który je sprzedawał (mocno przekręcony licznik, kłamstewka o wyposażeniu, szemrana historia serwisowa). Od tego czasu szukałem wymarzonego a4, czytając co jakiś czas forum, i w końcu jest :>

Rocznik 2003

Wersja S-line

2,5TDI Quattro Tip Tronic

Kolor czarny :naughty:

Na pokładzie mamy:

komputer pokładowy, klimatronic, tempomat, czujnik zmierzchu, grzanie kupra, trójramienna kierownica skórzana ze zmianą biegów, el. szyby i lusterka, fotochrom wsteczny, fotele skórzane (same boki jak by, środek z czegoś innego :wink4: ), radio fabryczne audi concert na cd, parktronic (tył i przód), pakiet oświetlenia, ksenony, światła przeciwmgielne.

No i jest pełna, sprawdzona historia serwisowa.

Co ciekawe, w Niemczech zajęła się nim firma ABT czego rezultatem jest podniesienie mocy ze 180 na 204 KM oraz zmiana zawieszenia (dość mocna gleba jest). Teraz toczy się na 17-tkach, a na lato jest 19" :naughty:

Poniżej kilka zdjęć. Przepraszam za słabą jakość. Jak roztopi się białe gówno umyję dokładnie furkę i zaprezentuję ją jak należy.

Pozdrawiam!

ZCv_i.jpg

1yVsgJ.jpg

ZCKY9.jpg

1cPis9.jpg

1cPuVS.jpg

Opublikowano

No :a4fan: jest :good: tylko jakies RNS-e do srodka i będzie wypas.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki. No właśnie tak jedyne czego by mi ewentualnie brakowało (bo na razie jestem tak podjarany furką, że nie brakuje niczego) to RNS-e i webasto. Choć bez tego ostatniego się obejdzie, bo śpi w garażu moja A4. A! No i instrukcja obsługi po polsku by się przydała, bo na stanie tylko germańska :wink4:

Pozdrawiam!

Opublikowano

Instrukcję kupisz na allegro ja swoją tak nabyłem.Siedzenia masz obszyte skórą a w środku welur.No brakuje RNS-e i jak dla mnie ściemki szyb.Reszta bomba :good:

Opublikowano

brakuje Ci jeszcze najważniejszej rzeczy.......... oznaczeń klubowych :cool1:

furmanka :kox: niech Ci służy :wink4:

Opublikowano

(...) Co ciekawe, w Niemczech zajęła się nim firma ABT czego rezultatem jest podniesienie mocy ze 180 na 204 KM (...)

Wiele bym dał by zobaczyć wykres z uznanej hamowni potwierdzający > 200PS w 2,5 tdi :naughty::decayed:

Fajna tapicerka :kox:

Xenon Plus (zwany bixenonem-w nocy na "długich" widzisz wszystko, wszystko! prze- :kox: ) i jakaś audio/nawigacja 2DIN (niekoniecznie RNS)

Opublikowano
  • Autor

brakuje Ci jeszcze najważniejszej rzeczy.......... oznaczeń klubowych :cool1:

Nie jestem fanem oklejania auta czymkolwiek (dlatego cieszy mnie bardzo zlikwidowane oznaczenie modelu i silnika), ale kto wie. Mam nadzieję wpaść na jakiś zlot to się zobaczy :)

Wiele bym dał by zobaczyć wykres z uznanej hamowni potwierdzający > 200PS w 2,5 tdi :naughty::decayed:

Fajna tapicerka :kox:

Xenon Plus (zwany bixenonem-w nocy na "długich" widzisz wszystko, wszystko! prze- :kox: ) i jakaś audio/nawigacja 2DIN (niekoniecznie RNS)

Myślisz, że nie będzie miał tych 204KM? Wykresu żadnego nie mam, ale w papierach tak stoi czyli ktoś to sprawdzał. Ale sam bym to z ciekawości sprawdził. Jak będę miał czas podjadę na hamownię jakąś (choć nie mam pojęcia gdzie w Łodzi jest jakaś) i podzielę się wynikami.

Tapicerki dokładnie takiej szukałem, bo na pełnej skórze tyłek się ślizga i w ogóle :decayed:

Póki co zostanę przy moim zwykłym hetero-xenonie. Przesiadłem się z mercedesa 124C gdzie lampy świeciły jak pół d*py zza krzaka, także na razie doznaję iluminacji :>

Opublikowano

ja mam duzy sentyment do B6 2,5 TDI mi sie tym swietnie jezdzilo , dla mnie brak tylko zewnetrznego S-line a tak furka kox :)

Opublikowano
  • Autor

ja mam duzy sentyment do B6 2,5 TDI mi sie tym swietnie jezdzilo , dla mnie brak tylko zewnetrznego S-line a tak furka kox :)

Pierwsze B6, którym się przejechałem miało ten silnik i od razu się w nim zakochałem. Próbowałem potem kilka 1,9TDI, ale to nie było to.

A zewnętrznego S-line jest, ale tylko na listwach na drzwiach. No i chrom chyba też wchodzi w skład S-line, nie?

Opublikowano

troche sie zapedziles :tongue4: , bo Rogal juz kiedys pokazywal moda klubowicza w B6 BAU na ponad 200PS.

EOT

Opublikowano

KOZAK MAŚLAK :gwizdanie: mam nadzieje ze od soboty będę pomykał 2,0 FSI sedan 2003r .... oby....

Opublikowano

fajne autko, ale skrzynia to chyba multitronic a nie tiptronic...

mogę oczywiście się mylić,bo to tylko moje skromne zdanie :)

Opublikowano

fajne autko, ale skrzynia to chyba multitronic a nie tiptronic...

mogę oczywiście się mylić,bo to tylko moje skromne zdanie :)

Ma quattro więc na 100% tiptronic.

Opublikowano

Pogratulować autka i wyposażenia. aaa i na śnieg nie narzekaj, bo masz Q i zapewne już wiesz ile to zabawy przynosi na śniegu :)))

OT.

Mam do sprzedania olej do Twojej skrzyni, bo sam niedawno wymieniałem u siebie i mi zostało. jak cos, to pisz na PW

Opublikowano

Piękna, szukałem takiej ale stanęło na avancie, życzę bezawaryjnej jazdy

Opublikowano

KOZAK MAŚLAK :gwizdanie: mam nadzieje ze od soboty będę pomykał 2,0 FSI sedan 2003r .... oby....

zapodajcie jakieś opinie o moje przyszłej niuni mam nadzieję......