rob_rob Opublikowano 7 Stycznia 2010 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Witam , Od kilku dni mam problem ze swiatlami i wycieraczkami , nie dzialaja (tzn czasami dzialaja czasami nie). Nagle podczas jazdy zaczely mi migac przednie swiatla i wycieraczki sie zatrzymywac i po lewej stronie pod kierownica wydobywal sie dziwny glos "pstrykania" Dzis bylem u elektryka , podlaczam pod komputer wychodzil jakis blad ale ogolny z elektryka. Pozniej stwierdzil ze jest to na 99% modul centralnej elektryki do wymiany. Jak moge to potwierdzic zeby nie kupic czego co nie potrzebuje ? Gdzie najlepiej w W-wie udac sie z tym problemem ? Jezeli to faktycznie ta czesc to czy w Audi ABV 2002 jak kupie cos takiego uzywanego to bedzie dzialalo czy trzbea bedzie "programowac" ? dzieki za pomoc Pozdrawiam
Bieniek Opublikowano 7 Stycznia 2010 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Jak to blad ogolny elektroniki?? Niech jeszcze raz sprawdzi bledy. Czyzby chodzilo o modul komfortu?
domjenick Opublikowano 7 Stycznia 2010 Opublikowano 7 Stycznia 2010 najlepiej podjedz gdzies w Wawie na spota-niech ktos podepnie vaga i bedziesz wiedziec co to za blad-nie ma czegos takiego,jak "ogolny bląd elektryki"
Bart-S Opublikowano 8 Stycznia 2010 Opublikowano 8 Stycznia 2010 Najlepiej będzie jeśli podjedziesz na lokalnego spota i koledzy zvagują Ci autko - kurcze nie wiem co za magik skanował Ci auto ale nie spotkałem się jeszcze z czymś takim jak "błąd ogólny" Bieniu to nie moduł komfortu stwarza problemy - on nie ma nic wspólnego z wycieraczkami i światłami. Raczej chodzi o bordnetz Na allegro masz tego sporo, na pewno znajdziesz coś w małych pieniądzach (zwykle między 100zł a 300zł).
rob_rob Opublikowano 8 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2010 Z tego co mowil ten koles to jest to modul centralnej elektroniki , pod kierownica po lewej stronie za bezpiecznikami ( on zajmuje sie strerowaniem swiatlami , wycieraczkami). Czy "fachowo" ta czesc nazywa sie MODUL CENTRALNEJ ELEKTRONIKI ?
rob_rob Opublikowano 8 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2010 Tak , o ten element . Jaka jest jego fachowa nazwa ?
Bart-S Opublikowano 8 Stycznia 2010 Opublikowano 8 Stycznia 2010 Może być "Moduł Centralnej Elektryki" W ETCE widnieje pod nazwą bordnetz.
studziany Opublikowano 9 Stycznia 2010 Opublikowano 9 Stycznia 2010 A takie pytanie z innej beczki - czy jeśli wymienie ten moduł na inny czyli taki który był montowany w samochodzie z kontrolą przepalonych żarówek to będzie śmigało wszystko gites czy nie?? I czy będzie wtedy ta kontrola żarówek czy trzeba coś kodować jeszcze? Z góry dzieki za wszelkie info. pozdr
domjenick Opublikowano 9 Stycznia 2010 Opublikowano 9 Stycznia 2010 jeśli wymienie ten moduł na inny czyli taki który był montowany w samochodzie z kontrolą przepalonych żarówek to będzie śmigało wszystko gites czy nie?? jesli modul bedzie pochodzic z B6 nie powinno byc problemow
Rekomendowane odpowiedzi