Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6/B7] Wymiana lusterek seryjnych na elektrycznie składane B6, B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Trafila sie na allegro aukcja z lustrami kompletnymi skladanymi, elektrycznymi, podgrzewanymi --> jako że przy wymianie wnetrza dostałem takie z JOYiem do skladania lusterek to postanowilem je zakupic, dzisiaj tak na krotko probowalem podpiac, lusterko sie ustawia ale juz skladac nie chce, przynajmniej w rece :)

Czy ktos sie orientuje czy trzeba ciagnac nowa wiazke, cos zVAGowac lub zrobic z tym fantem??

Czekam na jakies sugestie :)

Pozdrowienia

Opublikowano

KERCZI możliwe, że moduły sterujące które masz w drzwiach nie obsługują składania lusterek - tak było np. u mnie, sprawdziłem przekaźniki w drzwiach i okazało się, że nie ma połowy pinów...

Za funkcje lusterka odpowiada gniazdo 16 pin w module drzwi - to tam wpinałeś wiązkę lusterka zakończoną brązową wtyczką 4A0 971 883 A. Za składanie odpowiadają piny 9 i 10 (w wiązce lusterka są to kabelki różowy i niebieski). Strzelam, że w Twoich drzwiach wpakowane są moduły takie same jakie siedziały u mnie czyli 8E1 959 801 B i 8E1 959 802 B. Z tego co udało mi się dowiedzieć wszystkie funkcje obsługują moduły 801/802, 801E/802E i 801F/802F. Moduły 801A/802A oraz 801B/802B nie mają dodatkowych funkcji. Oznaczeń modułów drzwi jest więcej ale tylko powyższe miałem okazję sprawdzić i mogę potwierdzić ich funkcjonalność (nie wiem co obsługują modele G i H). Generalnie szukaj silników z wszystkimi pinami. Moduł drzwi ma 4 gniaza, w pełnej opcji posiadające 16-pin, 12-pin, 10-pin i 32-pin. Taki sterownik przyda się jeśli kiedyś będziesz chciał dodatkowo wyrezać memo, fotochrom albo homelink. HF & GL!

Opublikowano

no i tutaj juz duzo mi podpowiedziales :notworthy: :notworthy: :notworthy:

a da sie sprawdzic modul drzwi VAGiem czy musze znow boczek sciagac??

Opublikowano

Tak też myślałem, że już wszystko poskładane masz - nie jestem pewien ale chyba po wejściu do modułu komfortu w poszczególnych wierszach pokazuje m.in. oznaczenia sterowników w drzwiach. Jutro sprawdzę i dam znać...[br]Dopisany: 08 Styczeń 2010, 02:18_________________________________________________Jednak dobrze pamiętałem ;) W module komfortu masz wypisane sterowniki drzwi :good:

convenience.jpg