Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Czy prędkość nagrywania wpływa na jakość??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie. Chodzi mi o to czy predkość z jaką nagrywamy płytki wpływa na jej jakość podczas odtwarzania w cd-radiu w samochodzie. Bo czasami, mam wrazenie ze niektore płyty graja ciszej od innych. Jeżeli watek do kitu mozna go skasowac. Z góry dzieki za odpowiedzi. :a4fan:

Opublikowano

Co do głośności nagrywanych kawałków to najczęściej są one różne ale programikiem można wszystkie ujednolicić , standard jest chyba 93 dB a czasem mają one 80 więc grają o wiele ciszej.

Np. taki programik : http://mp3.wp.pl/p/programy/opis/345.html?kat=0&s=1

Opublikowano
  • Autor

a co z predkoscia?? jaka nalepiej nagrywac??

Opublikowano

Do normalizacji, to jak najbardziej polecam program, który podał ono - sam go czasem używam. Co do prędkości nagrywania najlepiej z nią nie przesadzać - oczywiście nie ma ona wpływu na głośność utworów, ale mogą pojawiać się trzaski, przeskoki - szczególnie przy słabej jakości nośnikach. Najlepiej wybierać prędkość ze środka przedziału obsługiwanych przez płytkę i nagrywarkę...

Opublikowano

Jak kopiuje płytki to używam najniższej prędkości.. Moje leciwe radio jest wrazliwe na porysowane cd, za szybko nagrane tez moga szwankować..

uzupełnij profil

Opublikowano
  • Autor

dzieki wielkie. juz wszystko wiem;d

Opublikowano

Predkosc, nosnik i nagrywarka ma bardzo duze znaczenie, najczesciej im wolniej tym lepiej (czasem zdazaja sie kombinacje ze jakies plyty z jakimis nagrywarkami lepiej nagrywac szybciej, najlepiej sprawdzac ilosc bledow c1 c2 po nagraniu jakims programem)

Odpowiedź jest baaaaaaaaardzo prosta! POWOLI! Co do zasady 8x dla CD, 2.4x dla DVD+R albo 2.0x dla DVD-R - kto mnie posłucha będzie cieszył się swymi nagraniami długo, nawet na gorszych nośnikach.

Niektórzy powiedzą: ja nagrywam 48x albo 52x i mi działa !!! HA! Ale jak działa? I jak długo? Działa na wszystkich czytnikach? Oto uzasadnienie tego, że nagrywanie 8x jest lepsze niż np. 32x:

wiecej na

http://skrodzewicz.republika.pl/CDDVD.htm

Opublikowano

Też mam ten problem że samochodowe radyjko jest czułe na to jak płyta jest nagrywana bo potrafi "haczyć" na pisenkach. Sprawdzałem i wcale najwolniejsza prędkość nic nie poprawia. Najlepiej przetestować różne programiki do wypalania a prędkość zapodać że środkowego przedziału.[br]Dopisany: 05 Czerwiec 2007, 13:38 _________________________________________________Normalizację ma większość programów do Ripowania jak i nagrywania CDAudio

Opublikowano

Starsze radia beda mialy problem z odtwarzaniem szybciej nagranych plyt, gdyz np. gdy naped w radiu obsluguje predkosc do 32x, a plyte nagramy z predkoscia 48x lub wiecej, nie bedzie ona prawidlowo dzialala, najlepiej zastosowac tak jak wyzej koledzy pisali-srodkowa predkosc(ja zawsze nagrywam 24x) i przede wszystkim dobrej jakosci plyty, bo plyty z biedronki czy innego tesco po 2 przesluchaniach beda nadawaly sie do smietnika, jest to przepraktykowane i prawie potwierdzone naukowo;) Swego czasu czarne plyty Esperanza byly najlepsze, gdyz posiadaly ochronna przeciw promieniowaniu warstwe i ogolnie byly mniej wrazliwe na jakiekolwiek smugi czy rysy. Aktualnie chyba TDK sa jednymi z lepszych plyt.

Pozdrawiam

Opublikowano

a ja tam zawsze nagrywam z najwolniejszą prędkością, chociaż teraz to już tylko nagrywam muzę na karty pamięci (RNS-E)

Opublikowano

wlasnie, wazne sa tez plyty - zwyklej plyty wiele odtwarzaczy CD nie chce czytac, nawet jesli nagramy ja z niska predkoscia, z Audio CD nie bedzie takich problemow, nawet jesli nagramy z predkoscia wieksza.

Opublikowano

Jesli chodzi o plyty Audio CD, to szczegolnie polecam rowniez Esperansa DJ Vinyl(plytki Audio), plytki sa czarne, wiec sa z warstwa ochronna, ponadto fajnie wygladaja, bo maja z wierzchu warstwe jakby vinylowa:)

Pozdrawiam