Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Jak podłączyć przewód K-line do radia Concert II

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam taki problem po auta miałem zamontowane nie orginalne radio. Wymieniłem to radio na Concer 2, poprowadziłem kable do licznik i wszystko działa poprawnie tzn. mam podświetlanie klawiszy i jest wyswietlana informacja z RDS na FIS.

Nie mam poprowadzonel lini diagnostycznej K do radia i nie moge połączyć sie Vagiem z radiem.

Czy ktoś może mi pomóc ja tą linie podłączyć??

Opublikowano

Z czarnej, 8-pinowej kostki w radiu (pin 3) podłączasz się do 16-pinowego złącza diagnostycznego (pin 15).

Opublikowano

Szkoda tak daleko ciągnąć kable, lepiej przy liczniku się wpiąć.

Opublikowano

przeciez wystarczy pociagnac do klimatronika. :cool1:

swoja droga dziwie sie ze nie masz k-line w kostce przeciez B6 mialy wszystkie

Opublikowano
  • Autor

przeciez wystarczy pociagnac do klimatronika. :cool1:

swoja droga dziwie sie ze nie masz k-line w kostce przeciez B6 mialy wszystkie

Jutro zrobie fotke jak to u mnie wygląda.

A do klimatronika to do którego pinu mam podłączyć ta linie K??

Opublikowano

Gniazdo D, pin 11 - będzie tam doprowadzony zielono/czerwony kabelek (diagnostyka klimy).

Marcin - nie będzie przeszkadzał tutaj fakt, że klima jest wpięta w inny pin złącza diagnostycznego (7) względem ori diagnostyki radia (15)?

Opublikowano

Gniazdo D, pin 11 - będzie tam doprowadzony zielono/czerwony kabelek (diagnostyka klimy).

Marcin - nie będzie przeszkadzał tutaj fakt, że klima jest wpięta w inny pin złącza diagnostycznego (7) względem ori diagnostyki radia (15)?

nie ma znaczeina.

teoretycznie mowi sie o liniach K i L faktycznie sa to 2 linie K. radio jest podlaczone do drugiej dla porzadku.

robilem testy z RNS-E i daje sie z nim polaczyc zarowno gdy jest podpiete do linii K1 jak i do K2.

Opublikowano

I wszystko jasne :good:

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Cześć:)

Słuchajcie mam problem - podłączyłem k-line z klimatronika tak jak pisaliście do gniazda RNS-e. Jednak przy probie komunikacji z nawigacją wyskakuje błąd too many connections errors to continue. Patrzyłem na forum - zmieniałem wartości transmisji w porcie usb i nic dalej to samo. W głośnikach słychać próbę połączenia z navi ale oprocz takie stukania co jakiś czas nic sie nie dzieje...

Czy przyczyną może być to że wziałem k-line z klimatronika a nie ze złacza diagnostycznego? może spróbuje z złacza? czy nie ma sensu...

Opublikowano

Problemem jest VAG 311.2 - u mnie zmiany parametrów połączenia nie pomogły. Do RNS-E udało się podpiąć dopiero przy pomocy HEX + CAN i 704.1.

Opublikowano

myślałem że to może wina złego podłączenia...

czyli nie będę nic w kablach już mieszał tylko poszukam lepszego vaga

dzieki Bart-s!:)

• 9 lat później...
Opublikowano

siema mam nadzieje ze pamietacie o czym pisaliscie 9 lat temu ?? jestem po zmianie z symphony ii na concert 2+ wszystko hula pikabella, ale jak vcdsem wchodze w radio to sie wlacza wylacza i po chwili wyskakuje ten sam komunikat co u autora posta, z tym ze ogolnie laczy sie radio z vcdsem ale zanim wejde w bledy lub kodowanie to juz mnie wyrzuca. Czy to moze byc wina vcdsa? Od 2 dni walcze z kablami i wszystkim innym zalamany ze nie chce hulac

Opublikowano

A sterownik silnika lub jaki kolwiek inny sterownik też wywal błąd? Jaki kabelek i wersja programu

U mnie na vcds 19.x i kabelku od h4mm3ra łączy bez problemu z concertii+