Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Polecane opony zimowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprzedawca podaje ze z sierpnia 2011 MADE IN GERMANY

• Odpowiedzi 4,5 tys.
  • Wyświetleń 544,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Naprawdę za darmo 328zł za te oponki :)

Opublikowano

No własnie tylko opinia Brysia mnie troche zmartwiła bo bardzo najezdza na Conti a chcuałem je dzisiaj kupic bo aukcja sie konczy jutro a z 36 zostało 15 szt.

Opublikowano

Hmm czemu Brysio tak narzekasz na te Continentale? Teraz myśle nad zakupem TS830P, słyszałem wiele opini o 830 i były same pozytywne a teraz po Twoich opiniach juz sam nie wiem, do tego znalazłem je w cenie 328 to super cena.

bo to dziadostwo na potege letnie mi popekaly plaszcz stalowy pekl po bokach co spowodowalo rozwarstwienie opony a w koncowym efekcie jej przebicie

conti sa kiepskie jesli jezdnia jest nieposypana albo nowy snieg spadnie slizgaja sie jak "lyse" buty na lodzie to sa typowe opony na sucha autostrade "czarna" w zimie wtedy daja jako tako rade

a teraz przyklad z zycia mialem na przodzie 4xconti ts810 zimowe i w zimie na lekkim sniegu czy na bialej drodze non stop swiecil mi ASR i ESP wiec kupilem na probe i zalozylem 2xdunlop zimowe m3 ,

na przod i nie dalo sie jezdzic bo mi ciagle dupskiem rzucalo wiec zalozylem na tyl te 2 i jakos dalo sie jezdzic bo przodem sie latwiej steruje po miesiacu wkur... sie kupilem 2 nowe dunlopy winter sport 3d na przod i auto jak przyklejone nie ma zadnego problemu

2 zostawilme kolesiowi w zakladzie za zalozenie bo nie chcialem tego gowna nawet brac do domu a 2 mam jeszcze profil jakies 6mm 215/55/r16 i chcialme sprzedac za 50 zl ale nikt nie chce wiec je zezlomuje

Opublikowano

No własnie tylko opinia Brysia mnie troche zmartwiła bo bardzo najezdza na Conti a chcuałem je dzisiaj kupic bo aukcja sie konczy jutro a z 36 zostało 15 szt.

powiem krótko ile opon tyle opinii :)
Opublikowano

nie daj sie zwiesc MADE IN GERMANY oni to w chinach wala albo w indiach tu sie skonczyla produkcja opon juz pare lat temu

IMG_2318a.jpg

IMG_2320a.jpg

IMG_2319a.jpg

jak widac na zalaczonym obrazku profil jakies 3mm jeszcze opona 3 lata i sie rozwarstwila w cholere i dobrze ze mam czujnik cisnenia w kolach to sie nie rozwalilem na nich!!!!!!!!!!

TO BYLY MOJE OSTATNIE CONTI W ZYCIU I KAZDEMU KOMU ZYCIE MILE ODRADZAM TO BADZIEWIE

Opublikowano

jeśli się wahasz pomyśl nad dunlop 3D to jest na 100% opona sprawdzona :hi:
Opublikowano

A miał ktoś jeszcze do czynienia z Conti zimowymi?

Opublikowano

A miał ktoś jeszcze do czynienia z Conti zimowymi?

na czerwowo masz o zimowych

Opublikowano

Widze, ale moze inni użytkownicy jezdzili tez na conti dlatego pytam tez o opinie innych.

Opublikowano

nie wiem co mowia inni albo ktos od kogos gdzies slyszal ja sprawdzilem na wlasnej skorze i niestety to byl blad

Opublikowano

Brysio a jaki rozmiar miałes tych 810?

Opublikowano

Brysio a jaki rozmiar miałes tych 810?

215/55/r16

Opublikowano

Ale jazdy z tym Conti!! :no: Nie wygląda to obiecująco. No chyba, że kolega Brysio szaleje po torze i zmęczył je cieplnie ;)

Myślę, że Vredestein Snowtrac 3 będzie dobrym wyborem dla każdego, kto zastanawia się co kupić i nie jest jakoś szczególnie przywiązany do znanej marki oponiarskiej i dużego ładnego napisu na ściance opony ;) Choć Vrede prezentuje się bardzo dobrze. Mam już 2 komplety tych opon w dwóch autach. Zobaczymy jak sprawdzą się tej zimy w Audi. W drugim aucie bez ABSu śmiga się aż miło. Bardzo dobrze auto przyspiesza, dobrze hamuje, trzyma się w zakrętach. Nawet pociągnięcie za hamulec ręczny powoduje, że tylne opony tracą przyczepność tylko w momencie zaciągnięcia ręcznego. W momencie puszczenia opony odzyskują przyczepność. Wg mnie rewelacja! Nie są bardzo głośne na suchej nawierzchni. Dobrze odprowadzają wodę i błoto pośniegowe (zobacz na bieżnik - prawie jak w traktorze :D ).

Wiem, co piszę bo "świruję" trochę po torze, pustych placach, robię kolejne kursy DTJ autem własnym i autami wyczynowymi i miałem już kilkanaście różnych marek i modeli opon. Podstawa to zmieniać opony zimowe po 3-4 latach, bo nie trzymają już jak nowe. Wg mnie lepiej już kupić Dębicę Frigo 2 i zmieniać ją co 2 lata niż 2x droższą oponę i trzymać ją 6-8 lat.

Opublikowano

w tej cenie dostaniesz dunlopy wintersporty 3d nie chce Cie przekonywac na sile ale ja bym dunlopy bral

juz mam zimowe i letnie dunlopy i jestem max zadowloony audi dawalo dawniej conti na fabryke a teraz idzie dunlop i bridgestone

Witaj Brysio ;)

własnie dotarłam do posta, w którym piszesz o DUNLOP'ach wintersport 3d, a ponieważ planuję zakup zimówek ( i jak TY ja również uważam że DUNLOP daje radę, mam letnie SPORT MAXX ) - ma pytanko z tego co czytam jeździłeś juz na nich sezon, czy możesz powiedzieć coś więcej , jak sprawują się zwłaszcza na kopnym sniegu ? ... Poza tym jak z jazdą po autostradach - można im zaufać ? hehe mam na mysli oponki a nie drogowców :evil:, a i jeszcze jedno - czy lepszym wyjściem będzie zakup 215/55/R16 czy też może 205/55/R16

p.s. jak dotąd nie znalazłam lepszym oponek niż DUNLOP - ale to tylko moje subiektywne odczucie

Opublikowano

Brałbym serię 205/55/R16. Indeks nośności i prędkości 91 T (opona jest odrobinę lżejsza). No chyba, że szalejesz autostradami, to bierz H.

Opublikowano

Brałbym serię 205/55/R16. Indeks nośności i prędkości 91 T (opona jest odrobinę lżejsza). No chyba, że szalejesz autostradami, to bierz H.

tak też myślałam ;) ale czasami lepiej się upewnić ... a szaleństwa 'oczywiście' w granicach rozsądku :wink4::evil: po części z powodu braku polskich autostrad.

Ale na poważnie to rozważam 205/55/R16 ... aaa masz może info jak one w zakretach ?

Opublikowano

tak też myślałam ;) ale czasami lepiej się upewnić ... a szaleństwa 'oczywiście' w granicach rozsądku :wink4::evil: po części z powodu braku polskich autostrad.

Ale na poważnie to rozważam 205/55/R16 ... aaa masz może info jak one w zakretach ?

3D jest bardzo dobrą oponką nie zapomnij tylko, że jest dostępny nowszy model 4D dużej różnicy w cenie nie ma :hi:
Opublikowano

3D jest bardzo dobrą oponką nie zapomnij tylko, że jest dostępny nowszy model 4D dużej różnicy w cenie nie ma

:) tak wiem, że jest 4d ale nie miałam okazji podpytać jeszcze o tę oponę - wiesz może czy są jakieś znaczące różnice (bo o ile się orientuję zmianie uległy lamelki) ... ?

Opublikowano

3D jest bardzo dobrą oponką nie zapomnij tylko, że jest dostępny nowszy model 4D dużej różnicy w cenie nie ma

:) tak wiem, że jest 4d ale nie miałam okazji podpytać jeszcze o tę oponę - wiesz może czy są jakieś znaczące różnice (bo o ile się orientuję zmianie uległy lamelki) ... ?

Nie wiem co jeszcze zmienili, ale domyślam się, że to musi być lepsza opona od 3D