M_ILES Opublikowano 15 Stycznia 2010 Opublikowano 15 Stycznia 2010 Witam serdecznie! Wlasnie przymierzam sie do wymiany wszystkich swiec. Jak juz wspomnialem w temacie, mam juz 4 BOSCH SUPER PLUS. Moje pytanie dotyczy ingerencji w szczeline, gdyz zauwazylem, zdania wsrod ekspertow sa podzielone. Haynes zaleca 0.9mm - 1.1mm Swiece maja teraz 1.0mm (tak podaje producent) Zatem zalozyc bez zmiany czy tez probowac dostosowac do 0.9mm? Jaka jest roznica i jak to sie moze odbic na wlasciwosciach silnika? Wielkie dzieki Pozdro
ROBERT Opublikowano 15 Stycznia 2010 Opublikowano 15 Stycznia 2010 ... Haynes zaleca 0.9mm - 1.1mm Swiece maja teraz 1.0mm (tak podaje producent) ... Czyli masz dokładnie między 0.9mm a 1.1mm ... Zatem zalozyc bez zmiany czy tez probowac dostosowac do 0.9mm? ... A niby po co ? Zostaw tak jak jest i nic nie kombinuj.
Nosfer Opublikowano 15 Stycznia 2010 Opublikowano 15 Stycznia 2010 ... Haynes zaleca 0.9mm - 1.1mm Swiece maja teraz 1.0mm (tak podaje producent) ... Czyli masz dokładnie między 0.9mm a 1.1mm ... Zatem zalozyc bez zmiany czy tez probowac dostosowac do 0.9mm? ... A niby po co ? Zostaw tak jak jest i nic nie kombinuj. Rozkmninialiśmy już, jak to jest z tymi świecami. Przy okazji tematu świec do LPG. Możesz poczytac jak masz ochotę. W tym wypadku posłuchaj kolegi.
Dev Opublikowano 15 Stycznia 2010 Opublikowano 15 Stycznia 2010 uważaj na Bosch-a a raczej na ich gwint, potrafią uszkodzić gwint głowicy każde świece Bosch-a poprawiam narzynką
Nosfer Opublikowano 16 Stycznia 2010 Opublikowano 16 Stycznia 2010 w szczelinę nie wolno ingerować. bzdura.
marewel Opublikowano 16 Stycznia 2010 Opublikowano 16 Stycznia 2010 Gdzie sens ingerować w szczelinę?
Nosfer Opublikowano 16 Stycznia 2010 Opublikowano 16 Stycznia 2010 Gdzie sens ingerować w szczelinę? "Sens" - a "nie wolno" to nie to samo.
ROBERT Opublikowano 16 Stycznia 2010 Opublikowano 16 Stycznia 2010 Już nie jeden kombinował z odstępem miedzy elektrodami ... skończyło się to kupnem drugiego kompletu
Nosfer Opublikowano 16 Stycznia 2010 Opublikowano 16 Stycznia 2010 Już nie jeden kombinował z odstępem miedzy elektrodami ... skończyło się to kupnem drugiego kompletu Nie jeden też kombinował i wykombinował.. Ale Ja tam sensu nie widzę.
ROBERT Opublikowano 16 Stycznia 2010 Opublikowano 16 Stycznia 2010 Wykombinował... ale co ??? Ludzie potem mają takie wrażenie, że silnik lepiej chodzi bo zmniejszyli odstępy między elektrodami, a to wszystko (lepiej odpala,lepsze osiągi...) jest spowodowane po prostu wymianą świec :gwizdanie:
Nosfer Opublikowano 16 Stycznia 2010 Opublikowano 16 Stycznia 2010 jest spowodowane po prostu wymianą świec :gwizdanie: Przy silnikach modyfikowanych ma to może jakieś znaczenie.. Przy seriach wydaje mi się, że żadnej. Skoro proucent zaleca świecę, to wsadź Pan taką świecę - czego tu się spodziewać przy +100 konnym silniku ? Wiekszej mocy ? Ciekawe jak ktoś to zauważy Dobra.. Ale koniec Ot.
ROBERT Opublikowano 16 Stycznia 2010 Opublikowano 16 Stycznia 2010 Ale przecież ja nie chcę robić nic z elektrodami, wręcz to odradzam autorowi postu
Nosfer Opublikowano 16 Stycznia 2010 Opublikowano 16 Stycznia 2010 Ale przecież ja nie chcę robić nic z elektrodami Przecież nie piszę, że chcesz. wręcz to odradzam autorowi I tak to zostawmy.
Rekomendowane odpowiedzi