Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 AFN] Przegub wewnętrzny pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wystarczy sam przegób to nie renault, że trzeba całe podzespoły wymieniać.

Szukaj spośród firm lobro i spidan jak chcesz juz nie mieć z tym problemu.

Opublikowano

podepnę sie pod temat co by nowego nie zakładac. Czy przegub wewnętrzny puka przy ruszaniu i przestaje w momencie wcisniecia sprzęgła? Przy skręcie w prawo stukanie jest mocniejsze, a przy skrecie w lewo słabsze niz te gdy jedzie sie na wprost. Dodam ze pukało jakos miesiąc temu przez tydzien od świat nie pukało i teraz znowu zaczęło :kwasny:

Opublikowano

podepnę sie pod temat co by nowego nie zakładac. Czy przegub wewnętrzny puka przy ruszaniu i przestaje w momencie wcisniecia sprzęgła? Przy skręcie w prawo stukanie jest mocniejsze, a przy skrecie w lewo słabsze niz te gdy jedzie sie na wprost. Dodam ze pukało jakos miesiąc temu przez tydzien od świat nie pukało i teraz znowu zaczęło :kwasny:

jeżeli puka na skręconych kołach to będzie to przegub zewnętrzny

Opublikowano

to wiem, kiedys w passacie mi pukał ale tylko przzy skreconych a tu jadąc na wprost tez puka..

Opublikowano

no wlasnie czy ktos zna sposób jak to ustalic który stuka aby nie trzeba bylo bujac sie po mechanikach tylko zrobic to samemu. ostatnio jak chcialem wymienic ta gumowa oslone na przegubie to mechanik mi powiedzial ze to duzo pracy i czacu zajmie bo musi polos ze skrzyni wyjasc NACIAGACZ dobrze ze troche grzebe w tych autach tomu wyjasnielem wygonil mnie z garazu :tongue4: :tongue4:

Opublikowano

ja juz znam bo tak zrobilem, zszedłem do kanału i szarpałem półośką, było czuć luz i stukanie przy walniętym przegubie.

Opublikowano

wymieniłem sam.najpierw zewnetrzne.pukanie sie zmniejszyło. teraz biore sie za wymiane wewnetrznych ale do tego potrzebny już kanał, chetnie pomoge pisać na @.