darki74 Opublikowano 22 Stycznia 2010 Opublikowano 22 Stycznia 2010 Witam W moim B6 2004r nie świeci prawe światełko mijania. Sprawdzałem żarówkę H7 - sprawna, bezpiecznik - OK. Gdzie szukać? Co może być przyczyną awarii? Proszę o podpowiedź.
Mrozio Opublikowano 27 Stycznia 2010 Opublikowano 27 Stycznia 2010 Miałem podobny problem, również w prawej lampie. Diabeł tkwił w kostce od świateł mijania, a dokładniej w luźno osadzonych stykach. Rozwiązaniem było oczyszczenie ich "kontaktem" (w szpreju ), lekkim ich dogięciu i poprawnym dociśnieciu żarówki do kostki. Przy montażu H7-ki należy przyblokować żeńskie złączki w kostce,aby "nie uciekały" do tyłu. Próba wepchnięcia męskich końcówek żarówki do kostki metodą na chama nie przynosiła pozytywnych rezultatów właśnie ze względu na zwiewające złączki. Temat nie działającej żarówki w prawej lampie przerabiałem u siebie ze 3 razy w końcu udało mi się porządnie zamocować żarówkę. Teraz mam inny problem w tej lampie przy Mroziu -10 i niżej nie działa mi kierunek ;(. Blaszki dociskające żarówkę protestują Osadzenie jej w gnieździe jest beznadziejne lub ja mam pechową lampę.
piotrek73 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Opublikowano 31 Stycznia 2010 mam podobny problem i nie mogę znależc bezpieczników
antonio Opublikowano 31 Stycznia 2010 Opublikowano 31 Stycznia 2010 mam podobny problem i nie mogę znależc bezpieczników z lewej strony są, otwórz drzwi kierowcy i wyciągnij boczną zaślepkę konsoli
piotrek73 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Opublikowano 31 Stycznia 2010 ale według opisu ich tam nie ma
driver09 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Opublikowano 31 Stycznia 2010 to może angol[br]Dopisany: 31 Styczeń 2010, 20:33_________________________________________________sprawdź kostkę na 98% to będzie przyczyną , mi nie świeciły mijania i kierunek
piotrek73 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Opublikowano 31 Stycznia 2010 każdy schemat pokazuje bezpieczniki od świateł mijania po nr 20 21 a u mnie są puste gniazda[br]Dopisany: 31 Styczeń 2010, 20:35_________________________________________________czy możliwe jest że one są w innym miejscu
piotrek73 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Opublikowano 31 Stycznia 2010 gdzi mogę znależc schemat z opisem do mojego modelu tzn pażdziernik 2004
Rekomendowane odpowiedzi