Herman Opublikowano 22 Stycznia 2010 Opublikowano 22 Stycznia 2010 Witam moje Audi A4 1.8 T AVJ 06.2001 wywala mi błąd P0113 temperatura powietrza zasysanego G 42 i pokazuje temperaturę minus 40 stopni C jaki jest numer katalogowy i gdzie się znajduje ten czujnik od rana nie moge odpali silnika i cały czas wywala ten błąd
domjenick Opublikowano 22 Stycznia 2010 Opublikowano 22 Stycznia 2010 Witam moje Audi A4 1.8 T AVJ 06.2001 wywala mi błąd P0113 temperatura powietrza zasysanego G 42 i pokazuje temperaturę minus 40 stopni C jaki jest numer katalogowy i gdzie się znajduje ten czujnik od rana nie moge odpali silnika i cały czas wywala ten błąd czujnik masz na kolektorze ssącym,zaraz koło przepustnicy na zdjęciu nr 6 -czujnik i jego nr seryjny
Herman Opublikowano 22 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2010 mam pytanie czy z tym uszkodzonym czujnikiem (myśle że jest)odpali silnik czy nie
domjenick Opublikowano 22 Stycznia 2010 Opublikowano 22 Stycznia 2010 mam pytanie czy z tym uszkodzonym czujnikiem (myśle że jest)odpali silnik czy nie czujnik odgrywa kluczową role przy ustalaniu mieszanki,ale nie wydaje mi się,żeby to był główny powód tego,że nie możesz odpalić auta-przyczyn szukałbym gdzie indziej
Herman Opublikowano 22 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2010 Dzięki Auto stało całą noc na dworze ,dopiero udało mi się wstawić na diagnostyke o godzinie 15 ,dzwonili o mnie około godziny 18 i powiedzeli że niemogą opalić,cały czas zalewa cylindry paliwem i świece mokre, poradzli żeby auto zostawić na całą noc na diagnostyce w ogrzewanym pomieszczeniu żeby odtajało i zobaczymy czy rano odpali, do wczoraj nie było żadnych problemów z odpalaniem chodził jak zegarek
domjenick Opublikowano 22 Stycznia 2010 Opublikowano 22 Stycznia 2010 to niech wymienią czujnik i wtedy dalsza diagnoza
Herman Opublikowano 29 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 29 Stycznia 2010 rano auto odpaliło od strzału :> , diagnosta twierdzi że prawdobodobnie paliwo zamarzło w filtrze paliwa i mówi żeby zmienić stacje paliw ale ja tankuje paliwo na orlenie pb 98 ,czyżbym trafił na jakies resztki po odpaleniu i podłaczeniu komputera błędów nie pokazuje ,ale na podgłądzie temp.silnka plus 45 stopni C , temperatura powietrza zasysanego minus 30 stopni gdzie temperatura pomieszczenia wynosi plus 6 stopni C zaraz będe dzwonił do kolesia z ASO Audi to się dowiem ile kosztuje ten czujnik [br]Dopisany: 23 Styczeń 2010, 08:50_________________________________________________dziś wymieniłem ten czujnik nr.06B 905 379 D koszt ASO Audi 138 zł, po wymianie auto lepiej reaguje na dodanie gazu:>,koleś z serwisu powiedział ze przez ten uszkodzony czujnik mógł też wiecej palić paliwa
Rekomendowane odpowiedzi