Herman Opublikowano 22 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 Witam moje Audi A4 1.8 T AVJ 06.2001 wywala mi błąd P0113 temperatura powietrza zasysanego G 42 i pokazuje temperaturę minus 40 stopni C jaki jest numer katalogowy i gdzie się znajduje ten czujnik od rana nie moge odpali silnika i cały czas wywala ten błąd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domjenick Opublikowano 22 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 Witam moje Audi A4 1.8 T AVJ 06.2001 wywala mi błąd P0113 temperatura powietrza zasysanego G 42 i pokazuje temperaturę minus 40 stopni C jaki jest numer katalogowy i gdzie się znajduje ten czujnik od rana nie moge odpali silnika i cały czas wywala ten błąd czujnik masz na kolektorze ssącym,zaraz koło przepustnicy na zdjęciu nr 6 -czujnik i jego nr seryjny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herman Opublikowano 22 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 mam pytanie czy z tym uszkodzonym czujnikiem (myśle że jest)odpali silnik czy nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domjenick Opublikowano 22 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 mam pytanie czy z tym uszkodzonym czujnikiem (myśle że jest)odpali silnik czy nie czujnik odgrywa kluczową role przy ustalaniu mieszanki,ale nie wydaje mi się,żeby to był główny powód tego,że nie możesz odpalić auta-przyczyn szukałbym gdzie indziej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herman Opublikowano 22 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 Dzięki Auto stało całą noc na dworze ,dopiero udało mi się wstawić na diagnostyke o godzinie 15 ,dzwonili o mnie około godziny 18 i powiedzeli że niemogą opalić,cały czas zalewa cylindry paliwem i świece mokre, poradzli żeby auto zostawić na całą noc na diagnostyce w ogrzewanym pomieszczeniu żeby odtajało i zobaczymy czy rano odpali, do wczoraj nie było żadnych problemów z odpalaniem chodził jak zegarek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domjenick Opublikowano 22 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 to niech wymienią czujnik i wtedy dalsza diagnoza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herman Opublikowano 29 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 rano auto odpaliło od strzału :> , diagnosta twierdzi że prawdobodobnie paliwo zamarzło w filtrze paliwa i mówi żeby zmienić stacje paliw ale ja tankuje paliwo na orlenie pb 98 ,czyżbym trafił na jakies resztki po odpaleniu i podłaczeniu komputera błędów nie pokazuje ,ale na podgłądzie temp.silnka plus 45 stopni C , temperatura powietrza zasysanego minus 30 stopni gdzie temperatura pomieszczenia wynosi plus 6 stopni C zaraz będe dzwonił do kolesia z ASO Audi to się dowiem ile kosztuje ten czujnik [br]Dopisany: 23 Styczeń 2010, 08:50_________________________________________________dziś wymieniłem ten czujnik nr.06B 905 379 D koszt ASO Audi 138 zł, po wymianie auto lepiej reaguje na dodanie gazu:>,koleś z serwisu powiedział ze przez ten uszkodzony czujnik mógł też wiecej palić paliwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi