Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Pomocy zapowietrzone 1.9 TDI co robic??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

probowalem odpalic dzisiaj audi a4 1.9tdi 90km jednak mialem chyba troche za malo oleju napedowoego i wydaje mi sie ze zapowietrzylem auto akumulator kreci a samochdo nie moze odpalic dolalemn ok 5l ON i szczerze mowiac nie wiem co robic slyszalem ze mozna probowac odpalac na jedynce bez sprzegla w celu odpowietrzenia ale nie wiem czy jest do dobry pomysl czy sa jakies inne mozliwosci odpowietrzenia oprocz wizyty u mechanika??

Opublikowano

nalać paliwa do filtra

Opublikowano

zalej filtr paliwa ropą ,będzie miał łatwiej :)[br]Dopisany: 23 Styczeń 2010, 19:19_________________________________________________

nalać paliwa do filtra

:good:

Opublikowano

normalnie

Opublikowano

nalej paliwa do filtra i jak masz dobry akumulator to kręć rozrusznikiem przez kilka sekund około 5-10 max.potem przerwa około 1 minuty i znowu tak samo ,powinien załapać

Opublikowano

tak, sam

nie aż tak długo ale jak masz słaby aku to najpierw podładuj

Opublikowano

Na górze filtra jest śruba napowietrzająca nią możesz zalać ropę do filtra , naładuj aku , poluzuj przewody na wtryskiwaczach i zacznij kręcić jak zacznie lecieć ropa z przewodów podokręcej przewody i odpali , najlepiej jak jedna osoba odpala auto a druga luzuje i dokręca przewody.

Opublikowano

poluzuj przynajmniej 1 wtrysk, podłóż jakieś szmaty dookoła żeby nie zlać wszystkiego ropą i kręć dopóki nie chluśtnie z niego (może to troche potrwać), zakęć wtrysk i już powinno coś załapać