Cristoforo Opublikowano 24 Stycznia 2010 Opublikowano 24 Stycznia 2010 witam Mój AJM nie ma tego czego mi brakuje czyli elektrycznych foteli i podgrzewanych Będę montował u siebie fotele które już maja elektyczne sterowanie i maty grzewcze Jak to teraz zamontować jakiś schemat pomoc w rozwiązaniu tego zagadnienia ?? wiem , że do grzanych stołków muszę mieć panel klimatronica wyposażony ten gadżet ale to nie problem czy potrzebny jest jakiś moduł, sterownik, przekaźnik za każde info dziękuje
bin85 Opublikowano 25 Stycznia 2010 Opublikowano 25 Stycznia 2010 Tu jest schemat podgrzewanych foteli http://www.a4-klub.pl/smf/odp_all_b5_czujniktermistor_podgrzewanych_foteli-t99572.0.html;msg1141693#msg1141693
krzysiek23 Opublikowano 25 Stycznia 2010 Opublikowano 25 Stycznia 2010 a do elektryki foteli podciagasz plus(najlepiej nie staly tylko po przekreceniu stracyjki)i gdzies tam mase ciagniesz i powinno dzialac,chyba stosuje sie to bez jakiegokolwiek bezpiecznika
przemciotorun Opublikowano 25 Stycznia 2010 Opublikowano 25 Stycznia 2010 a do elektryki foteli podciagasz plus(najlepiej nie staly tylko po przekreceniu stracyjki)i gdzies tam mase ciagniesz i powinno dzialac,chyba stosuje sie to bez jakiegokolwiek bezpiecznika kolego nie pisz takich rzeczy! bezpieczniki masz 2 jeden na zabespieczenie obwodu glownego chyba 30A i drugi chyba 5 lub 10A zabezpieczajaczajacu obwod sterowniczy , przekazniki masz w wlacznikach takze kakladaj tylko ori, [br]Dopisany: 25 Styczeń 2010, 16:09_________________________________________________wszystko jest na schemacie w linku powyzej, pozatym szukaj na allegro niedawno byla orginalna wiazka na sprzedaz, coprawda 150zl to troche duzo ale jak ktos chce miec wszystko oriiii[br]Dopisany: 25 Styczeń 2010, 16:11_________________________________________________eeee one sa jednak z pokretlami.... to w sumie dobra cena http://moto.allegro.pl/item868722706_audi_a4_98_podgrzewanie_foteli_instalacja.html
krzysiek23 Opublikowano 25 Stycznia 2010 Opublikowano 25 Stycznia 2010 kolego ja pisalem o elektryce siedzen nie o podgrzewaniu gdzie przekazniki i bezpieczniki na bank sa potrzebne,bo bez tego mozna by zjarac auto lub swoja dupe
Cristoforo Opublikowano 26 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 26 Stycznia 2010 to jak panowie przekazniki są w fotelach czy trzeba cos dokupowywać? jaka grubość kabli pociągnąć fotele same w sobie maja jakieś zabezpieczenie ? w sumie chyba bedzie robił to elektryk bo mogę coś spalić
przemciotorun Opublikowano 26 Stycznia 2010 Opublikowano 26 Stycznia 2010 kolego ja pisalem o elektryce siedzen nie o podgrzewaniu gdzie przekazniki i bezpieczniki na bank sa potrzebne,bo bez tego mozna by zjarac auto lub swoja dupe sorki masz racje, ale co do sterowania foteli to i tak trzeba by bylo jakis bezpiecznik zalozyc w fotelach nie ma zadnych zabezpieczen, jak pokazesz schemat elektrykowi to bedzie wiedzial o co chodzi, jak zmienisz klimatronik na wersje taka z podgrzewaniem stolkow, to w tych pokretlach jest juz wszystko, (ten link co wrzycilem wyzej do aukci na allegro to w twoim przypadku chodzilo mi tylko o sama wiazke, bo wlaczniki sa do wersji przed 2liftem)
Cristoforo Opublikowano 26 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 26 Stycznia 2010 ja chce raczej robić jak jest w ori nie zadna partanina
Góral.tz Opublikowano 26 Stycznia 2010 Opublikowano 26 Stycznia 2010 czyli co zmieniam tylko climatronika i juz nie potrzeba dodatkowych przekaźników??
bin85 Opublikowano 26 Stycznia 2010 Opublikowano 26 Stycznia 2010 Tak zmieniasz tylko klimatronik jak widać na schemacie w tym obwodzie niema żadnych przekaźników.
Cristoforo Opublikowano 26 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 26 Stycznia 2010 Tak zmieniasz tylko klimatronik jak widać na schemacie w tym obwodzie niema żadnych przekaźników. czyli ciagne przewody do climatronica od foteli i to wszystko?? jesli tak to pikuś pozostaje tylko elektryka foteli kierowscy i pasażera
bin85 Opublikowano 26 Stycznia 2010 Opublikowano 26 Stycznia 2010 To wszytko jedynie musisz sobie podciągnąć zasilanie masa może być z karoserii a + możesz w skrzynce przekaźników pod kierownicą oczywiśćie po przez bezpiecznik zgodnie ze schematem.
krzysiek23 Opublikowano 26 Stycznia 2010 Opublikowano 26 Stycznia 2010 a jaki bezpiecznik mozna tam wcisnac 10-15A czy cos wiekszego????
bin85 Opublikowano 26 Stycznia 2010 Opublikowano 26 Stycznia 2010 Zasialnie 30A a i 5A układ sterujący jest przecież na schemacie zaznaczone.
Cristoforo Opublikowano 26 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 26 Stycznia 2010 moze mi ktoś spr. w etka jaki powinien byc prawidłowy nr panelu climatronica do polifta 1din z podgrzewanymi fotelami do diesla?? czy tu ma znaczenie czy to diesel czy benzyna??
hidden22 Opublikowano 26 Stycznia 2010 Opublikowano 26 Stycznia 2010 jak sprawdzic czy sa te marty grzewcze w samochodzie? mam fotele kubelkowe wraz z regulacja ledzwiowa i wyciaganym stolkem pod nogi
krzysiek23 Opublikowano 27 Stycznia 2010 Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zasialnie 30A a i 5A układ sterujący jest przecież na schemacie zaznaczone. odnosilem sie do wypowiedzi wyzej,widze schemat ale na nim nie ma nic o elektryce stolkow dlatego padlo pytanie jaki tam bezpiecznik wcisnac?
bin85 Opublikowano 27 Stycznia 2010 Opublikowano 27 Stycznia 2010 Dorzucam jeszcze schemat elektrycznej regulacji
Cristoforo Opublikowano 15 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2010 czy do podłączenia sterowania elektryki fotela są potrzebne jakieś przekazniki dla bezpieczeństwa?? bo do podłączenia podgrzewania foteli nie trzeba, panel klimatronica posiada już potencjometr i zabezpieczenia
Gwerty Opublikowano 16 Czerwca 2010 Opublikowano 16 Czerwca 2010 do sterowana foteli nie jest potrzebny zaden przekaźnik, ciagniesz tyłko + i - i masz sterowanie, a nie zapomnij o bezpieczniku co by nie zjarać foteli, jak któryś bedzie miał za cięzko bedzie pobierał dużo prądu i wtedy spali bezpiecznik, sam zakłądałem sobie elektryczną regulację foteli, dałem bezpiecznik 5 A na każdy fotel i wszystko hula jak należy.
Rekomendowane odpowiedzi