v1ck Opublikowano 24 Stycznia 2010 Opublikowano 24 Stycznia 2010 Witam. Niedawno sprzedalem swoja niunie 1.6 i nie zastanawiajac sie dlugo, kupilem 1.8TQ z Fisem na zegarach ( niedlugo sie pochwale w odpowiednim dziale :gwizdanie:) Sprzedawca zapewnial mnie ze kontrolka od abs i hamulcow na fisie wyskoczyla po tym jak autko przenocowalo na dworze przy -20c ;( Chcialbym pozbyc sie tego komunikatu z fisa bo nie mam przez niego dostepu do informacji takich jak spalanie, temp, itp. Jest na to jakis sposob? Czy przez Vaga wykasuje ewentualne bledy ktore to spowodowaly? jak tak to gdzie ich szukac? dzieki i pozdrawiam!
domjenick Opublikowano 24 Stycznia 2010 Opublikowano 24 Stycznia 2010 podepnij Vaga i przeczekaj mrozy--fizyki nie przeskoczysz-metal sie kurczy w minusowych temperaturach i cos moze nie stykać tak,jak powinno-wrzuć autko pod dach ,jak masz gdzie na kilka dni i zobaczysz,czy sie coś zmieni
v1ck Opublikowano 24 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 24 Stycznia 2010 podepnij Vaga i przeczekaj mrozy--fizyki nie przeskoczysz-metal sie kurczy w minusowych temperaturach i cos moze nie stykać tak,jak powinno-wrzuć autko pod dach ,jak masz gdzie na kilka dni i zobaczysz,czy sie coś zmieni Dzieki za tak szybka odpowiedz, widze ze nie tylko ja nie spie mam rozumiec ze sprzedawca nie koniecznie mnie oklamal i spowodowane to moze byc jednak przymrozkami ? czy za pomoca Vaga moge wylaczyc na ten czas ostrzeganie o hamulcach?
Góral.tz Opublikowano 25 Stycznia 2010 Opublikowano 25 Stycznia 2010 nie koniecznie cie okłamał musisz usunąć usterkę i wtedy wykrzyknik da Ci spokój, vag pokaże co nawala ja stawiam na jakiś czujnik i to raczej na ułamane kabelki niż na walnięty czujnik. :wink4: a mrozy :kox: cóż troszkę zimno
domjenick Opublikowano 25 Stycznia 2010 Opublikowano 25 Stycznia 2010 czy za pomoca Vaga moge wylaczyc na ten czas ostrzeganie o hamulcach? nie wiem,ale wydaje mi sie,ze nie da sie tego obejsc-komputer to sprawdza za kazdym razem,kiedy przekrecisz kluczyk,kazda przerwa w obwodzie-wywala błąd na fisie
v1ck Opublikowano 25 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 25 Stycznia 2010 ok, to poczekam az zrobi sie troche cieplej i zobacze co tam moze byc nie tak. dzieki panowie za szybka pomoc
Łukasz 23 Opublikowano 26 Stycznia 2010 Opublikowano 26 Stycznia 2010 odnośnie kontrolki od hamulców to może poziom płynu jest za niski ???ja miałem taki przypadek właśnie przy dużych mrozach
Rekomendowane odpowiedzi