Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Dodatek do Paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja myślę że stacja stacji nierówna ( np jakość paliwa na stacji BP w Wawie może różnić się od jakości paliwa na stacji BP w Łodzi)

przecież właścicielami są prywaciarze i każdy może coś tam kombinować

taki już jest ten kraj

Trzeba dbać o autko no i tankować na tych "markowych" stacjach.

Czasem może się trafić bubel :confused4:

Opublikowano

Ja zalałem verve orlenowską i niestety auto nie strawilo tego paliwa.. parafina podejrzewam się wytrąciła mróz zrobił swoje.

Kupiłem skydda i czekam na efekty.. zalałem jeszcze i dolałem wg proporcji.

Podobno te lepsze paliwka czyli verva, ultimate czy v-power mają uszlachetniacze dawkowane przez każda stacje unikatowo.

Ja osobiście zawiodłem się na Orlenie, ponieważ tankując tam cały okrągły rok, w zimę przy -20 paliwo nie było odpowiednio przygotowane!! A POWINNO! Sprawdziłem i na shellu nie miałem takiego problemu. Myślę, że panowie ze stacji zamówili za duzo paliwa i to przygotowane na niższą temperaturę "zaleją" gdy będzie miejsce na jego składowanie :wallbash::thumbdown:

Przybijam się do poprzednika stacja stacji nierówna! Nawet jedna stacja w różnych okresach ma zawachania...

Opublikowano

Na noc zostawiłem na dworze (-23 C)Xeramic DIESEL PROTECTOR -40 C i zrobiła się z tego gówna galareta :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown:

Kolego czytaj instrukcje na opakowaniu.

Zalecenia:

Xeramic Diesel Protector jest środkiem o działaniu zapobiegawczym - zabezpiecza ON przed wydzieleniem parafiny w niskich temperaturach. Należy go stosować przed zamarznięciem paliwa (krystalizacją parafiny) a co za tym idzie unieruchomieniem pojazdu. W przypadku zablokowania układu paliwowego pod wpływem niskich temperatur, skuteczność działania wszystkich preparatów tego typu jest ograniczona.

Xeramic Diesel Protector -40°C należy stosować od okresu jesiennego.

ze względu na to, że Xeramic Diesel Protector -40°C jest produktem wysoce skoncentrowanym, może nastąpić jego żelowanie (zgęstnienie) w temperaturach znacznie poniżej 0°C. Jego zgęstnienie lub wręcz zamarznięcie nie powoduje utraty właściwości produktu. Należy nieznacznie go ogrzać, aby umożliwić wlanie do zbiornika paliwa. Przy temperaturach poniżej -20°C, zalecane jest przechowywanie produktu w ciepłym miejscu, aby ułatwić jego zastosowanie.

No koleś widzę chciałeś błysnąć ale to ty nie czytasz ,albo nie czytasz ze zrozumieniem.

Po pierwsze nie pisze tak jak ty to napisałeś: w temperaturach znacznie poniżej 0°C tylko ,,w bardzo niskich temperaturach" ale nawet tak jak ty podałeś to i tak nieznający się klient może przypuszczać że skoro produkt jest skuteczny do -40 to chodzi o temp.jeszcze niższe.

I druga sprawa nic nie pisze o jego zamarzaniu -nie wiem skąd to wytrzasnąłeś ,pisze tylko że ,,w b. niskich temp.może ulec tzw. żelowaniu "

Bardzo niska temp.dla Afrykańczyka to taka gdy musi zakładać gacie a dla naukowca to 0 absolutne. Więc ta informacja jest w stylu dedzie źle bedzie źle dedzie dobrze dedzie dobrze.

Czy jako płacący wymagam zbyt wiele domagając się konkretów ?

Opublikowano

niestety nowa bateria i jak narazie śmiga pozdro .