Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFF] Ciekawy przeciek pompy wtryskowej [1.9 TDI]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przez pierwsze 5 min po włączeniu silnika spod pompy wtryskowej wycieka paliwo, potem jak ręką odjął nic nie kapie, układ się nie zapowietrza, a im większy mróz tym bardziej się nasila wyciek. Podejrzewam że wyciek następuje na łączeniu dwóch elementów pompy wtryskowej. Akurat nie miałem lusterka aby zlokalizować dokładne miejsce wycieku. Co może być przyczyną i czy da się to naprawić samodzielnie?

[mod]Proszę stosować prefix !!! - poprawione[/mod]

Opublikowano

ja mam ten sam problem,dzisiaj właśnie zobaczyłem rano ,że coś kapie ,okazało się ,że to ropa,pompa jest mokra,ale nie mam pojęcia skąd jest wyciek,może ktoś coś doradzić

Opublikowano

ja mam ten sam problem,dzisiaj właśnie zobaczyłem rano ,że coś kapie ,okazało się ,że to ropa,pompa jest mokra,ale nie mam pojęcia skąd jest wyciek,może ktoś coś doradzić

najpierw trzeba zlokalizować gdzie konkretnie jest wyciek :cool1: wtedy oczekuj podpowiedzi

Opublikowano

Pewnie uszczelka już puszcza na pompie wtryskowej, trzeba założyć nową i po sprawie.

Opublikowano

dzisiaj umyje pompe i zobacze gdzie jest wyciek,nie wiem ile to już czasu tak jeżdże z tym wyciekiem,chyba nie powinno to przyczynić się do jakiejś większej awari,miałem problem z odpalaniem auta,wymieniłem świece i było ok,po jakimś czasie znowu cieżko palił rano,to było chyba spowodowane tym wyciekiem,zapowietrzał się,czy jest to możliwe :mysli:

Opublikowano

U mnie jak ta uczszelka puszczała już to też gorzej palił jak dłużej postał tzn. po przekręceniu odpalał i po 2 sek gasł i dopiero za drugim razem palił normalnie a tak w jeździe nie odczuwałem różnicy większej, na postoju śmierdziało bardzo ropą a z czasem zaczęło być widać mokrą plamę pod autem więc dłużej już nie czekałem i wymieniłem uszczelkę i teraz jest :good: