mxgts Opublikowano 29 Stycznia 2010 Opublikowano 29 Stycznia 2010 Witam obawiam że coś złego dzieje się moim Audi i liczę na Waszą radę... otóż niemal za każdym razem gdy wsiadam do auta i po przeręceniu kluczyka w stacyjce stan licznika i zegarek gasną, nie zaświecają się żadne kontroli ani główny wyświetlacz... iii oczywiście auta nie da się odpalić... po otwarciu drzwii pokazuje się stan licznika i zegarek... kombinowałem wyciągając kluczyk i wkładając go odwrotnie, ponownie otwierając i zamykając drzwii... po kilku takich próbach w końcu zaskoczy i wyświetlają się kontrolki i zapala główny wyświetlacz, i auto odpala... czasem jest tak że wystarczy że włożę kluczyk i przekręce go i trzeba czekać czasem 30s a zcasem kilka minut i dopiero zaskoczy próbowałem z drugim kluczykiem - to samo czasem ale to na prawdę bardzo rzadko sie zdarzy że odpali od razu ;( co jest grane, co się dzieje ??
adamus202 Opublikowano 29 Stycznia 2010 Opublikowano 29 Stycznia 2010 Ja najpierw sprawdził bym akumulator (może już jest stary) i jego złącza. A jak nie to styki w stacyjce trzeba by było sprawdzić.
bish - kopt Opublikowano 31 Stycznia 2010 Opublikowano 31 Stycznia 2010 ja ostawiam na styki w stacyjce - wyczyścić i przekonserwować
_Solar_ Opublikowano 31 Stycznia 2010 Opublikowano 31 Stycznia 2010 sprawdz akumulator moze juz jedo czas nadszedł aby go wymienic...,przeczysc klemy moze napiecie nie dochodzi dobrze
bish - kopt Opublikowano 31 Stycznia 2010 Opublikowano 31 Stycznia 2010 sprawdzenie styku na klemach to 1 co zrób - pare minut ci to zajmie bez żadnej gimnastyki, potem szukaj w stacyjce
Gość majki-m Opublikowano 31 Stycznia 2010 Opublikowano 31 Stycznia 2010 do sprawdzenia aku,kostka stacyjki
wojtek26 Opublikowano 1 Lutego 2010 Opublikowano 1 Lutego 2010 Sprawdz kostke stacyjki ja miałem podobnie, kontrolki lekko sie żazyły po przekreceniu stacyjki poruszanie kluczykiem kilkukrotne powodowało ze zaskakiwało, po wym kostki problem zniknął.
Rekomendowane odpowiedzi