lukaszek13ns Opublikowano 4 Czerwca 2007 Opublikowano 4 Czerwca 2007 [b5 1.8T quattro Sinik APU 150Km rok prod. 1999]Witam szukalem juz na forum ale niestety nic nie znalazlem. Wiec prosze o pomoc bo chcialbym wymienic filtr powietrza prosze o jakies wskazowki co pierwsze rozkrecac,w mniej skomplikowanych samochodach jak Audi wymienialem sam ale w niuni bedzie to pierwszy raz, za wszystkie wskazowki bede bardzo wdzieczny. Pozdrawiam Ej kolego!! Nazwałeś źle temat!! Po pierwsze nie masz A4 B6 (8E), tylko B5 (8D), a po drugie nie piszemy qattro tylko QUATTRO!! Poprawię to za Ciebie
adamq Opublikowano 4 Czerwca 2007 Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zależy o który filtr powietrza Ci chodzi. Filtr przeciwpyłkowy (kabinowy) znajduje się pod maską na lewo od akumulatora, a filtr powietrza silnika jest w okolicach prawego reflektora (z samego przodu autka). Pamiętaj również o tym, co nabazgrałem Ci pod postem
pre_pl Opublikowano 4 Czerwca 2007 Opublikowano 4 Czerwca 2007 Staniesz przodem do auta, po lewej stronie masz coś takiego : Wyjmij to, wykręcając wkręty zaznaczone strzałkami. Następnie będziesz mógł się dostać do obudowy filtra, zdejmij obudowę z góry (zaznaczone na czerwono): voila ! z osprzętem dodatkowym sobie poradzisz (jakieś kable itp)
platiniumm Opublikowano 4 Czerwca 2007 Opublikowano 4 Czerwca 2007 w mniej skomplikowanych samochodach jak Audi wymienialem sam ale w niuni bedzie to pierwszy raz kolego co ty piszesz ze audi jest skomplikowanym samochodem ja bym ci powiedzial ze jest bardzo prosty
lukaszek13ns Opublikowano 4 Czerwca 2007 Autor Opublikowano 4 Czerwca 2007 Dzieki za wskazowki przydaly sie wymienilem. Temat mozecie zamknac hack dzieki za uwagi poprawie sie co do tego co napisales ze mam B5 ja z poczatku tez tak myslalem, ale jestem drugim wlascicielem i mam wszystkie dokumenty faktury za kupno auta ksiazke serwisowa itp. I wszedzie pisze ze jest to B6, wiem tylko napewno ze jest po drugim lifcie bo jak kupowalem filtr to mi sprzedawca w sklepie mowil. Wiec nie wiem juz sam w koncu jaki to model.
Rekomendowane odpowiedzi