lukaszek13ns 1 Posted June 4, 2007 Share Posted June 4, 2007 [b5 1.8T quattro Sinik APU 150Km rok prod. 1999]Witam szukalem juz na forum ale niestety nic nie znalazlem. Wiec prosze o pomoc bo chcialbym wymienic filtr powietrza prosze o jakies wskazowki co pierwsze rozkrecac,w mniej skomplikowanych samochodach jak Audi wymienialem sam ale w niuni bedzie to pierwszy raz, za wszystkie wskazowki bede bardzo wdzieczny. Pozdrawiam Ej kolego!! Nazwałeś źle temat!! Po pierwsze nie masz A4 B6 (8E), tylko B5 (8D), a po drugie nie piszemy qattro tylko QUATTRO!! Poprawię to za Ciebie Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamq 3 Posted June 4, 2007 Share Posted June 4, 2007 Zależy o który filtr powietrza Ci chodzi. Filtr przeciwpyłkowy (kabinowy) znajduje się pod maską na lewo od akumulatora, a filtr powietrza silnika jest w okolicach prawego reflektora (z samego przodu autka). Pamiętaj również o tym, co nabazgrałem Ci pod postem Link to comment Share on other sites More sharing options...
pre_pl 8 Posted June 4, 2007 Share Posted June 4, 2007 Staniesz przodem do auta, po lewej stronie masz coś takiego : Wyjmij to, wykręcając wkręty zaznaczone strzałkami. Następnie będziesz mógł się dostać do obudowy filtra, zdejmij obudowę z góry (zaznaczone na czerwono): voila ! z osprzętem dodatkowym sobie poradzisz (jakieś kable itp) Link to comment Share on other sites More sharing options...
platiniumm 0 Posted June 4, 2007 Share Posted June 4, 2007 w mniej skomplikowanych samochodach jak Audi wymienialem sam ale w niuni bedzie to pierwszy raz kolego co ty piszesz ze audi jest skomplikowanym samochodem ja bym ci powiedzial ze jest bardzo prosty Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukaszek13ns 1 Posted June 4, 2007 Author Share Posted June 4, 2007 Dzieki za wskazowki przydaly sie wymienilem. Temat mozecie zamknac hack dzieki za uwagi poprawie sie co do tego co napisales ze mam B5 ja z poczatku tez tak myslalem, ale jestem drugim wlascicielem i mam wszystkie dokumenty faktury za kupno auta ksiazke serwisowa itp. I wszedzie pisze ze jest to B6, wiem tylko napewno ze jest po drugim lifcie bo jak kupowalem filtr to mi sprzedawca w sklepie mowil. Wiec nie wiem juz sam w koncu jaki to model. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts