Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Nowe hamulce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

chciałbym zmienić moje standardowe hamulce przednie na większe, jaki rozmiar mi polecicie i co oprócz zacisków klocków i tarczy muszę kupic?

pozdrawiam

Opublikowano

Witam

chciałbym zmienić moje standardowe hamulce przednie na większe, jaki rozmiar mi polecicie i co oprócz zacisków klocków i tarczy muszę kupic?

pozdrawiam

jakie masz w oryginale?????

288, 312mm ????

mozna wrzucić 320 albo 345 od Es-ki

do tego klocki, polecam Ferodo DS, tarcze Otto Zimmermanna i hamowanie az miło

ale wszystko i tak zalezy od głebokości Twojej kieszeni :> :> :>

określ sie Kolego w temacie

chętnie i rzeczowo doradze :>

Opublikowano
  • Autor

portfel nie jest za gruby:P chyba bede mial 288 mm standardowe z 2,0

Opublikowano

wtrace sie do tematu i chcialem zapytac jaka jest rozpietosc kosztow pomiedzy standardowymi halulcami a tymi od eski, tak mniej wiecej kompletna cena z montazem

z gory dziekuje

pozdro

Opublikowano

Zapodaj hamulce z A4 B7 3,0 TDI. Tarcza z przodu 320x30mm a z tyłu 288x12mm. Koszt takiego zestawu z nowymi tarczami iklockami to około 2-2,5tys zł.

Opublikowano
  • Autor

acha dzięki:) a wystarczą tylko klocki i tarcze czy zaciski trzeba też zmienic?

Opublikowano

tarcze, klocki, zaciski i jarzma

niestety musisz wymienic wszystko

najlepiej zrób to na raty, najpierw przód a potem tył albo odwrotnie

na alledrogo spokojnie znajdziesz to co potrzebujesz

Opublikowano

Jak chcesz wrzucić na przód 312-tki , a na tył 255-tki to wymienasz tylko tarcze i jarzma i oczywiście klocki, ale na takie same jak były, zaciski mogą zostać stare.

Do tyłu jarzma dostaniesz w Inter-Carsie ( Luk,TRW, BDA 559, koszt ok.80:100 zł/szt w zależności od zniżek).

Z przednimi jest problem, potrzebujesz jarzma 4B0615125C, dostępne w serwisie, koszt pow. 400 PLN za sztukę, ja kupiłem używane od A4 2,5tdi z 2003r. za 50 PLN sztuka, ale było ciężko bowciskali mi razem z zaciskami :gwizdanie:

Tarcze na przód to 4B0615301A, na tył 8E0615601D.

Mam taki zestaw od dwóch miechów i jestem zadowolony :tongue4: , zdecydowanie lepiej z hamowaniem i mieszczą się pod felami 16" :)

Razem koszt u mnie 1200 PLN + własna robocizna.

Opublikowano

Jak chcesz wrzucić na przód 312-tki , a na tył 255-tki to wymienasz tylko tarcze i jarzma i oczywiście klocki, ale na takie same jak były, zaciski mogą zostać stare.

Do tyłu jarzma dostaniesz w Inter-Carsie ( Luk,TRW, BDA 559, koszt ok.80:100 zł/szt w zależności od zniżek).

Z przednimi jest problem, potrzebujesz jarzma 4B0615125C, dostępne w serwisie, koszt pow. 400 PLN za sztukę, ja kupiłem używane od A4 2,5tdi z 2003r. za 50 PLN sztuka, ale było ciężko bowciskali mi razem z zaciskami :gwizdanie:

Mam taki zestaw od dwóch miechów i jestem zadowolony :tongue4: , zdecydowanie lepiej z hamowaniem i mieszczą się pod felami 16" :)

Zestaw 320 przód i 288 tył też mieści się pod felgą 16" a hamuje zdecydowanie lepiej.

Opublikowano

Zestaw 320 przód i 288 tył też mieści się pod felgą 16" a hamuje zdecydowanie lepiej.

trzeba dodać, ze felga musi byc alu i z odpowiednim ET.

Opublikowano

No 312-tki wchodzą pod wszystkie 16", łącznie ze stalowymi :gwizdanie:

Opublikowano

Pilem do zestawu 320mm :)

Opublikowano

Pilem do zestawu 320mm :)

ET felgi nie ma znaczenia. Ja zakładałem felgi z ET35, 42 i 45 i wszystkie bez problemu pasowały.

Opublikowano

a ja nie rozumiem po co w ogóle odpisujecie na takie posty.

Temat był wałkowany 100000 razy. Jest pełno tematów na forum w tej sprawie.

Do zamknięcia...

Trzeba się nauczyć używać funkcji :szukaj:[br]Dopisany: 03 Luty 2010, 15:39_________________________________________________http://www.a4-klub.pl/smf/odp_all_b7_czy_pod_felgi_17_wejda_tarcze_347mm-t83150.0.html;msg1166399#msg1166399[br]Dopisany: 03 Luty 2010, 15:49_________________________________________________http://www.a4-klub.pl/smf/odp_all_b6_upgrade_hamulcow_przednich_w_oparciu_o_zacisk_s4_b6_i_tarcze_321mm-t29591.0.html;msg1168452#msg1168452

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

a ja nie rozumiem po co w ogóle odpisujecie na takie posty.

Temat był wałkowany 100000 razy. Jest pełno tematów na forum w tej sprawie.

Do zamknięcia...

Trzeba się nauczyć używać funkcji :szukaj:[br]Dopisany: 03 Luty 2010, 15:39_________________________________________________http://www.a4-klub.pl/smf/odp_all_b7_czy_pod_felgi_17_wejda_tarcze_347mm-t83150.0.html;msg1166399#msg1166399[br]Dopisany: 03 Luty 2010, 15:49_________________________________________________http://www.a4-klub.pl/smf/odp_all_b6_upgrade_hamulcow_przednich_w_oparciu_o_zacisk_s4_b6_i_tarcze_321mm-t29591.0.html;msg1168452#msg1168452

Pełno jest na temat dużych hamulcy, swap 312-tek był traktowany na forum po macoszemu...

Swego czasu przeczytałem wszystko na forum o wymianie hamulcy , a i tak musiałem się dogrzebać do ETK-i żeby być pewnym

co jest potrzebne, bo opinie na forum były niejednoznaczne, a czasem się wzajemnie wykluczały :gwizdanie:

312- tki przód i 255 tył, do normalnej dynamicznej jazdy w zupełności wystarczają, wiem że u Ciebie nie zdały egzaminu bo jesteś wyjątkowo wymagający........... :polew::decayed::naughty::kox: :gwizdanie:

Opublikowano

nie miałem 312... u mnie 321 nie dawały rady :naughty::decayed: