Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJM] Wielka zagadka z porannym odpalaniem!!!!!!!!! chyba rozwiązałem problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jak większość osób ma jakieś tam małe lub większe problemy z odpalaniem. U mnie bywa, że muszę kręcić z 3 sekundy jak jest duży mróz- nowe świece, nowy aku,nowy filtr paliwa z ASO

Do czego zmierzam

Auto stało całe 6 dni na dużym mrozie pod chmurką, po wsadzeniu kluczyka przygotowuje sie na 3 sekundowe kręcenie a tu :shocked: ku mojemu zdziwieniu auto odpala od kopa, aż sie sam wystraszyłem co jest :polew:

wysiadam z auto i oglądam go czy to jest moje audi :cool1::mysli:

co najważniejsze auto stało pochylone na zaspie śniegu całą lewą stroną bokiem w dół o jakieś 10-15cm, prawa strona była podniesiona do góry

na drugi dzień tak samo postawiłem auto i strzał od razu chwile pochodził nierówno temp. -10C ale odpalił momentalnie po przekręceniu kluczyka :kox:

co powoduje pochylenie bokiem auto,że odpala od strzała ???????????????? :mysli:

są tu jakieś mądre głowy :hi:

pozdrawiam

Opublikowano

No witam witam, tylko sie cieszyć z takiego Autka :) ja to mam problem bo mi silniczek kuleje jak odpalam, byłem w warsztacie, sprawdzili świece, instalacje wszystko jest cacy a tu i tak pali tragicznie, wymieniłem przekaźnik od świec ale dalej jest to samo...wiec kolego tylko sobie chwalić takie autko :) pozdro

Opublikowano
  • Autor

chwalic nie chwalić :wink4:

ale co jest przyczyną, że jak auto stoi pochylone bokiem lepiej odpala :mysli: :mysli:

Opublikowano

cześć :)

Moja sunia odpalala nawet za 5-6 razem przy wysokich morzach i dopiero jak ostatnio sprawdziliśmy z tatą świece żarowe to sie okazało dlaczego - działa tylko jedna z czterech. Po wymianie - problemów aktualnie brak (ale mrozy nieco słabsze ;P ) i "pali od strzała" :cool1:

A co do pozycji autka zaparkowanego to w moim przypadku nie miało większego znaczenia.. parkowałem na zaspach mniejszych lub większych i Audiczka męczyła się strasznie :confused4:

Opublikowano
  • Autor

ale u mnie widać zdecydowanie mega wielka poprawe

dlatego nie wiem czy ma to zwiazek z paliwem, gdzieś coś nie dochodzi itd. :mysli:

a dochodzi jak jest przechylone

Opublikowano

Cris wg mnie to zbieg okoliczności :cool1:

Opublikowano
  • Autor

Cris wg mnie to zbieg okoliczności :cool1:

nie możliwe :no:

przez 3 tygodnie była ta sama ropa w baku

mrozy -20,-15,-10 odpalał po 3 sekunadach, w tym samym czasie nowie swiece, nowy aku , nowy filtr paliwa itd.

jak postawiłem przypadkiem auto pochylone bokiem po 6 dniach stania w mrozach z tym samym paliwem w zbiorniku ,pełen zasypany sniegiem odpalił od strzała

Opublikowano

U mnie na 99% wina rozrusznika, mimo że byłem w warsztacie, gdzie wyjęli go, sprawdzali, tulejki wymieniali i zapewniali że jest sprawny, a i tak sie okazało podczas silnych mrozów, że jest walniety... Nie zdzwię się jak większość przypadków to właśnie to...

Opublikowano
  • Autor

Panowie jest inny wątek na żale o waszych problemach z porannym odpalaniem :decayed:

ja szukam przyczyny dlaczego pochylone auto w moim przypadku odpala od strzała

teraz auto stoi pochylone w pracy po 8 godzin na mrozie auto odpaliło jakby było +10 :kox:

wcześniej po 8 godzin nigdy tak szybko po przekręceniu stacyjki nie odpalał w mrozy

Opublikowano

Ja moge powiedziec tyle ze u mnie jak jest prawa strona auta podniesiona to wskazówka pokazuje mi wtedy wiecej paliwa :decayed:

Nie spotkalem sie z czyms takim jak opisujesz, ale moze przy pochyleniu auta paliwo lepiej dochodzi gdzies..i auto lzej odpala :mysli: ale to by bylo troche nieprofesjonalne ze strony audi :kox:

Opublikowano
  • Autor

Ja moge powiedziec tyle ze u mnie jak jest prawa strona auta podniesiona to wskazówka pokazuje mi wtedy wiecej paliwa :decayed:

Nie spotkalem sie z czyms takim jak opisujesz, ale moze przy pochyleniu auta paliwo lepiej dochodzi gdzies..i auto lzej odpala :mysli: ale to by bylo troche nieprofesjonalne ze strony audi :kox:

nie wiem jutro auto postawie normalnie i dam znać

Opublikowano

Może na prawym boczku, lepiej się wysypia? :buahaha:

Opublikowano
  • Autor

Może na prawym boczku, lepiej się wysypia? :buahaha:

:polew: :polew:

nie wiem nie robiłbym sobie jaj z was fachowcy :cool1::decayed: gdybym nie widział żadnej róznicy

bo auto postawiłem tylko wyłacznie przypadkiem a pozniej 2 razy tak samo i widze zdecydowana poprawę

może moja audi ma coś poje....go i jej odpowiada lezenie na boczku :decayed:

Opublikowano

ciekawe spostrzeżenie :naughty: postaram się sprawdzić czy u mnie też coś takiego zadziała, tylko niech większy mróz przyjdzie

...może coś z pompką elektryczną w baku :mysli: albo poziom oleju w silniku ma wpływ na uruchomienie :mysli:

Opublikowano
  • Autor

dzisiaj auto lezy normalnie :decayed:

zobaczymy jutro

w zbiorniku mam teraz 1/4 ropy

Opublikowano

Teraz to nie ma takiego mrozu zeby krecil 3 sek.

Opublikowano

Paliwo nie cofa się i układ paliwowy się nie zapowietrza , częsty przypadek w silnikach diesla .

Opublikowano
  • Autor

Paliwo nie cofa się i układ paliwowy się nie zapowietrza , częsty przypadek w silnikach diesla .

jak to rozwiazać

chyba sie ma sie nie zapowietrzać

Opublikowano

Cris wg mnie to zwykły zbieg ok.

Gdyby tak było jakk piszesz dawno wszyscy stawiali by pochylone auta :decayed:

Opublikowano
  • Autor

będę obserwował to zjawisko bo wg. mnie nie jest to zwykły zbieg okoliczności

z tym pochyłem to moze nikt do tej pory nie wpadł jeszcze :decayed:

to jak wyjasnić zdecydowanie lepsze odpalenie auto po 6 dniach stania na mrozie po -15c