Grzes_x Opublikowano 2 Lutego 2010 Opublikowano 2 Lutego 2010 Witam. mam problem z moja audiczka... otoz wczoraj zapalila mi sie kontrolka ładowania (wczesniej nic sie nie zarzyla ani nic...nagle sie zapalila). Wymienilem szczotki wraz z regulatorem napiecia (bo jest to wszystkjo razem). po złozeniu bylo ok, jednak na zegarach pokazywalo mi napiecie troszke ponizej 12V. po paru minutach kontrolka od ladowania zaczela sie zarzyc... wie ktos co moze byc tego przyczyna? z gory dziekuje za pomoc [mod]Używaj prefixów, bo kolejne watki wylądują w koszu[/mod]
chudineze Opublikowano 2 Lutego 2010 Opublikowano 2 Lutego 2010 Stan pasków sprawdzone? Czy ktoś sprawdził ładowanie po wymianie regulatora i szczotek?
Grzes_x Opublikowano 2 Lutego 2010 Autor Opublikowano 2 Lutego 2010 Paski dobre.... a sprawdzac nie sprawdzalem bo nie wiem jak zalozylem nowy regulator i szczotki i jak wszystko zlozylem to przez chwile sie nie palilo....na desce pokazywalo mi 12v i zostawilem na pare minut zeby aku sie podladowal...jak wrocilem kontrolka sie zarzyla... dodam ze jak mi padlo ladowanie to nie dalem rad wrocic do domu bo auti mi zgaslo
mlodyy Opublikowano 3 Lutego 2010 Opublikowano 3 Lutego 2010 wyjmij szczorki i zobacz ich stan moze trafiles na lipne i sie zlamaly, ladowanie sprawdzasz miernikiem moze byc najtanszy aby byl ladowanie powinno byc w zakresie 14-14,7
Grzes_x Opublikowano 5 Lutego 2010 Autor Opublikowano 5 Lutego 2010 juz opanowane:) okazalo sie ze glowna przyczyna byla zle zalozona podkladka...w takim plastiku bylo na nia wciecie a ja ja poprostu nakladalem na srube:) zlozylem to jak trzeba i jest git
michu93 Opublikowano 19 Czerwca 2010 Opublikowano 19 Czerwca 2010 podepnę się - to możliwe, żeby ot tak od razu kontrolka ładowania się zapaliła? tzn było tak - auto stało na podwórku i odpaliłem, żeby wjechać do garażu, kontrolki pogasły a od ładowania żarzyła się i w ciągu 10 sekund już mocno świeciła. ładowania nie ma. wymiana szczotek i regulatora napięcia pomoże?
zdzis Opublikowano 19 Czerwca 2010 Opublikowano 19 Czerwca 2010 Przede wszystkim sprawdzenie szczotek.
Rekomendowane odpowiedzi