Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVJ] Gdzie jest odma?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam....chciałem zapytać czy w 1.8T AVJ jest filtr odmy?jeśli tak to gdzie on jest?z góry dzieki za pomoc

Opublikowano
:szukaj:
Opublikowano

odma to ta metalowa rurka która poprzez czarny plastikowy zaworek wchodzi do gumowego dolotu

o ta

zeMs0.jpg

wydaje mi sie że nie ma ona filtra

Opublikowano
  • Autor

no dzięki....aż dziwne że metalowa...wiesz pytam bo olej mi na którejś uszczelce wyciska a doczytałem że może to być powód zaciśniętej odmy...i szukałem ale nic nie znalazłem...a ten mądrala przed Tobą do szukajki mnie odsyła :angry:..nigdy posta nie pisze przed uprzednim przejrzeniu szukajki......a wracając do tematu to chyba powodem wyciskania oleju u mnie jest lekko zgnieciony gumowy trójnik do którego ta odma prowadzi..bo ostatnio to zauważyłem...dzięki za tą fotke

Opublikowano

ja mam pod tą odmę Oil Catch Tanka podpiętego i z tego co pamiętam to też sporo syfu z nie wyciągnołem , trójnik miałem czysty ale te dwie metalowe rurki które w nia wchodzą to tragedia była całe zasyfione były

Opublikowano

ja mam pod tą odmę Oil Catch Tanka podpiętego i z tego co pamiętam to też sporo syfu z nie wyciągnołem , trójnik miałem czysty ale te dwie metalowe rurki które w nia wchodzą to tragedia była całe zasyfione były

ten trójnik u mnie pękł od spodu i to,co się skraplało-skapywało na pokrywę i na kata-dymiło sie dosyć ostro i w środku tez było czuć olejem-zobacz ten trójnik :wink4:
Opublikowano

Coz to takiego Oil Catch Tank, kolego?

Opublikowano
  • Autor

no ten trojnik nie jest u mnie zniszczony tylko jakby lekko zgnieciony..ostanio tak na szybko to wsadzilem w niego sprezyne zeby sie tak nie zginal ale juz mam nowy trojnik to bede wymienial

• 1 rok później...
Opublikowano

Powitać. To może ja odświeżę ten temat. Problem w tym, że u mnie też mam prawdopodobnie problem z odmą. Po otwarciu maski ewidentnie widać śmierdzący dymek, a w kabinie na postoju śmierdzi spalonym olejem. Odma wiem, ale problem polega na tym, nasz klubowy nadworny mechanik D-J :notworthy:stwierdził, że walnięta jest odma (pęknięta) w miejscu gdzie wchodzi ona do bloku silnika. Tam między blokiem a grodzią trochę niżej. Natomiast z etki nie wynika żeby był tam jaki kolwiek przewód wchodzący do bloku. Jest dekiel zaworów kolano gumowe i patrząc dalej w dól w prawo ( nie w lewo) rurka do dołu, kolejny trójnik z niego rura do uchwytu filtra a druga gdzieś tam (kończy się rysunek). No i za cholerę nie wiem nic mi się nie pokrywa z etka. I teraz albo źle patrzymy, albo hhmmmm już sam nie wiem co. Pomóżcie bo idzie zima a przy włączonym ogrzewaniu w kabinie tupie spalinami.

http://imageshack.us/photo/my-images/823/odma.png/

Opublikowano

nie w każdym odma jest metalowa... sa tez plastikowe :cool1: