zaba84 Opublikowano 7 Lutego 2010 Opublikowano 7 Lutego 2010 Witam. Zauważyłem że poci mi się z tyłu skrzynia biegów, wygląda jak by się lało gdzieś z góry.... Co to może być?
Infermus Opublikowano 10 Lutego 2010 Opublikowano 10 Lutego 2010 olej ze skrzyni biegów,padło uszczelnienie na wybieraku biegów.
zaba84 Opublikowano 11 Lutego 2010 Autor Opublikowano 11 Lutego 2010 dzieki za odp... A jak się tam dostać? Trzeba zrzucać skrzynie czy jest może dojście od góry ze srodka auta??
kalik Opublikowano 11 Lutego 2010 Opublikowano 11 Lutego 2010 Ze środka auta się nie dobierzesz do niego, wszystko jest zabudowane, z pozycji kanału też będzie chyba ciężko sie dostać, strasznie małe pole manewru i ograniczona widoczność...ale gdyby opuścić skrzynie na poduchach powinna troszkę opaść i można próbować.
Infermus Opublikowano 11 Lutego 2010 Opublikowano 11 Lutego 2010 musisz delikatnie wydłubać to uszczelnienie uważając aby nie uszkodzić wybieraka ja je wymieniałem było trudno ale do zrobienia.
KROPEK Opublikowano 17 Lutego 2010 Opublikowano 17 Lutego 2010 heja tak jak kolega napisal wydlubac symering srubokretem albo bierzesz drut robisz haczyk i wyrywasz ja tak zrobilem a jak na wybieraku zrobi sie zadra to wes papier sciery drobniutki i wyszlifuj. Kanal albo podnosnik potszebny ci bedzie dotej operaci pozdrawiam :>
zaba84 Opublikowano 19 Lutego 2010 Autor Opublikowano 19 Lutego 2010 a układ wydechowy muszę zdemontować? czy nie bedzie przeszkadzał ?
Infermus Opublikowano 28 Lutego 2010 Opublikowano 28 Lutego 2010 jak chcesz mieć więcej miejsca to go odkręć.
Rekomendowane odpowiedzi