Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SPOTy SUWAŁKI/AUGUSTÓW/OLECKO I INNE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

chłopaki mam problem z autem może ktoś z Was będzie wiedział co to może być :mysli::wallbash:

jak nie odpalam auta to wszystkie światła mi świecą, długie krótkie i postojówki, jak odpalam auto to świecą mi tylko postojowki i nic poza tym, dodam że to stało się dziś i zaczęło mi strasznie głośno coś chodzić pod maską jakby z od strony rolek tylko nie wiem czy to od rozrządu czy od paska wielorowkowego bo dzwięk strasznie się niesie.. ma ktoś jakieś sugestie? myślicie że jedno z drugim może być powiązane?

bo jak nie to zostanie pewnie mi tylko wizyta u mechanika w sopocie co równa się kupa straconej $$$

• Odpowiedzi 5,4 tys.
  • Wyświetleń 239,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Łukasz - sprawdź alternator, możliwe że to on tak hałasuje. Może regulator napięcia się sypnął, może łożyska poleciały. Ciężko gdybać na odległość.

Sprawdź tez, czy kluczyk w stacyjce odbija po rozruchu, może cały czas na rozruszniku chodzi.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki Sylwek, jak zjem to wyjdę i sprawdzę to co mówisz, może coś wylookam ;(

Opublikowano

Jak chcesz dokładnie ustalić co tak hałasuje to przydał by się stetoskop lekarski, wtedy można dokładnie ustalić co tak hałasuje. Ja wykorzystuję do tego kawałek wężyka i lejek - prowizoryczne ale skuteczne ustrojstwo. :) Na końcówkę lejka zakładasz jeden koniec wężyka, drugi przystawiasz do poszczególnych elementów osprzętu silnika. Sam lejek przystawiasz do ucha i nasłuc**jesz.

Na początek sprawdź to co wyżej napisałem.

Opublikowano
  • Autor

Sylwek powiem Ci że masz Ty łep.. :notworthy: trafiłeś z diagnozą na odległość :notworthy:

kluczyk nie odbija.. jak go trochę cofne to wszystko cichnie i lampy sie zapalają, tylko co z tym fantem zrobić żeby mi odbijało?

Trzeba coś wymienić czy da się to jakos naprawić? wystaczy coś nasmarowac czy w czym lezy problem? :mysli:

jestem Ci winien piwo za to :gwizdanie:

Opublikowano

Jak się zacina to prawdopodobnie kostka się kończy lub sama stacyjka - obstawiam kostkę. Koszt nie duży bo max kilkadziesiąt złotych. Rozbieranie Ciebie nie ominie - poszukaj na forum, może ktoś już wymieniał to będziesz miał łatwiej.

Co do przesmarowania to spróbuj prysnąć jakimś olejkiem, może na jakiś czas pomoże (jeśli to wina samego mechanizmu w stacyjce). Jak masz drugi kluczyk to sprawdź, czy na drugim masz to samo. Pamiętaj, żeby po uruchomieniu cofać trochę kluczyk bo zarżniesz rozrusznik.

Ps. Moja kryształowa kula nigdy się nie myli. :polew:

Opublikowano
  • Autor

mam wd40 i środek do czyszczenia przepustnic.. coś z tych rzeczy pomoże? czy dać trochę oleju roślinnego? czy ten olej to musi być specjalny do rzeczy samochodowych?? i prysnąc tym w miejsce gdzie wsadza sie kluczyk tak?

mam drugi kluczyk więc sprawdzę jak to będzie z nim

wielkie dzięki za pomoc bo już sie pzestraszyłem że to może coś z rozrządem a wiadomo jakie to koszty by były :/[br]Dopisany: 23 Maj 2011, 17:11_________________________________________________co do kuli to chyba masz jakąś droższą wersję.. bo jak machałem rękami nad swoją to nawet nie pokazała mojego smaochodu tylko wyskoczyła stara skoda sąsiadów :polew:

Opublikowano

Możesz prysnąć trochę WD40, tego do przepustnic nie używaj - bardzo łatwopalny (wręcz wybuchowy). WD40 ma właściwości czyszczące i smarujące więc powinno pomóc - tylko wpuszczaj z umiarem. Trochę wpuść i sprawdź kluczykiem. Zrób tak ze 3 razy, jak pomoże to git, jak nie to rozbieranie i wymiana kostki.[br]Dopisany: 23 Maj 2011, 17:18_________________________________________________

co do kuli to chyba masz jakąś droższą wersję.. bo jak machałem rękami nad swoją to nawet nie pokazała mojego smaochodu tylko wyskoczyła stara skoda sąsiadów :polew:

Tzw. full opcja - krawaty wiąże, usuwa ciąże i takie tam. :kox:

Opublikowano
  • Autor

no i dziś wziąłem się za kombinowanie z tą stacyjką.. i lipa.. prysnąłem wd40 nic nie pomogło, drugi kluczyk też nie pomógł, wiec jednym słowem kiszka, w weekend może wezmę się za wymianę tej kostki,

wie ktoś czy dostanie się ją w sklepie motoryzacyjnym? czy jak zwykle czeka mnie tylko serwis? :cool1:

Opublikowano

Powinieneś dostać w motoryzacyjnym tylko sprawdź, bo może się okazać że w serwisie zapłacisz praktycznie tyle samo. Jak będę miał chwilkę to podam Ci ile orientacyjnie kosztuje ta kostka w serwisie.

Opublikowano

ewentualnie po dobrej cenie w sensie z upustem moge załtwic w auto premium i wyslac tylko nr cześci

Opublikowano

Numer części zależy od numeru nadwozia a to już musi ustalić sam Łukasz. Wklejam małą ściągę. :)

Stacyjka.jpg

W sklepie http://sklep.gajos.com.pl/sklep/ cena za "wyłącznik zapłonu" wynosi 133,97 PLN.

Opublikowano

z innej beczki

ostatnio kupując zestawy hid d2s z 5 dwa do d*py

ma ktos cos sprawdzonego?

Opublikowano

Ja swój zestaw z przetwornicami typu "slim" i palnikami po 50 PLN/szt. kupiłem u kolesia z Białegostoku, osobiście odbierałem, nie mam zastrzeżeń. Gość ma swój sklep internetowy, mogę Tobie podlinkować. Cena to 260 PLN za cały zestaw.

U tego kolesia kupowałem: http://allegro.onet.pl/show_user.php?uid=11886355

Opublikowano

o widzisz sylwek

a ja właseie od niego kupiełm i jest pupa

kupowałem od kolesia z krakowa droższe było ok.

ale wiekszośc chciał taniej to kupiłem najtansze i.....

Opublikowano

No to faktycznie lipa. :confused4:

Dobrze wiedzieć - następny zestaw kupię u kogoś innego. Może w międzyczasie skołuję sobie coś z używanymi ori przetwornicami.

Opublikowano

szkoda ze tylko dotknęło

prawi swojego

najlepsze ze dzwoniąc koleś powiedział ze to wina źle dobranych palników do przetwornic. szkoda tylko ze na hasło brałem u Pana całe zestawy czyli przetwornice i palniki

odp.

niemożliwe i koniec

i prawie 500zł w plecy

b4będę pisał do federacji konsumenta. po padły pierwszy zestaw po około 3 godzinach

a drugi po 3 dniach.

i d*pa

Opublikowano

A to kur.. kawał. Czyli już więcej u takiego kolesia nie kupujemy.

Śmiało pisz, gość musi uwzględnić reklamację i łaski nie robi. Daj znać jak się sprawa zakończy.

Opublikowano
  • Autor

Sylwek dzięki za ściągę :) jutro podskoczę do serwisu i zapytam o ta część, mamy tutaj 15% zniżki więc cos tam zawsze taniej będzie..

Grzesiek wrzuciłbym Ci link z kolesiem od którego kupiłem, bo moje chodzą bez najmniejszego problemu, ale on nie ma D2S

Opublikowano

ja na swoim zestawie śmigam już pół roku i nic złego się nie dzieje chłopy. dałem 150 z wysyłką, cb ładnie czysto odbiera, nic nie mruga- jest cacy :kox: odpukać oczywiście :wink4: