Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] AFN - regeneracja pompy czy przeróbka na 11mm??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio mam u siebie problemy z układem paliwowym, szarpie silnikiem, ale pali normalnie. Podejrzewam pompe wtryskową, prawdopodobnie bede ją oddawał do regeneracji ogólnej, ale też zastanawiam sie czy nie przerobić jej na wersje 11mm. Robił ktoś w AFNie pompe 11mm i moze cos opisac, jakieś doswiadczenia, koszty, czy to sie dobrze sprawuje w tym silniku pod wtryskami 216 :mysli:

Czy lepiej poprostu oddać do regeneracji :mysli:

Opublikowano

w Nadarzynie koszt coś koło 950 PLN jesli dobrze pamietam, całościowy przegląd pompy + wymiana tłoka na 11mm (chyba z pompy z Renault), fala zostaje z 10tki

IMO lepiej kupić uzywke ori 11, czasem mozna kupić taką 11 z anglika za 400-500 PLN jak sprzedający nie wie co sprzedaje :)

Opublikowano
  • Autor

Z tą uzywką to moze i dobrze cenowo(tylko zeszło by sie ze znalezieniem), ale jak trafie na podobnego pascia co moja, to wtedy zaden interes :disgust:

Dzisiaj będe wiedział więcej czy robić pompe czy nie, ostatni teścik sprawnosciowy autka przede mną :decayed:

A taka regeneracje/przeróbke to ogarniają przez dzień po ustalonym terminie :chytry: bo gdybym musiał jednak regenerować, to nie chciałbym unieruchomić autka na dłuzej :gwizdanie:

Noi czekam na opinie czy ktos tak juz robił w AFNIe w A4

Opublikowano

piotrek ja ci powiem tyle co wiem na temat pompy 11, ja przerabiałem u siebie pompę w ahu na pompę asv i jest ona bliźniakiem pod względem montażu 11, trzeba przetoczyć podstawę pompy lub kupić od asv/ahh ma większy otwór montażowy, i przerobić wtyczkę na 10pin, w afn jest 8pinowa i mniejsza 3pin, wtyczkę starą przerabia się na nową przekładając piny po koleji i pozostają 3 puste miejsca,(wtyczka 8pinowa ma 7kabli jedno miejsce jest wolne) więc jeśli poprzekładasz piny(do 10pinowej) to braknie ci 3 kabli które są w mniejszej wtyczce 3 pinowej, albo można rozebrać wtyczkę od pompy 11 i przerobić ją na dwie czyli 8pin i 3pin, na każdym kablu z pompy jest nr

jeśli chodzi o gościa co przerabiał takie coś to zaraz podam ci nicka

[br]Dopisany: 13 Luty 2010, 21:55_________________________________________________Tomigsi[br]Dopisany: 13 Luty 2010, 21:56_________________________________________________poczytaj sobie to jego fura

http://www.a4-klub.pl/smf/b5_afn_173km359nm_dynosoft_wroclaw-t31862.0.html

Opublikowano
  • Autor

piotrek ja ci powiem tyle co wiem na temat pompy 11, ja przerabiałem u siebie pompę w ahu na pompę asv i jest ona bliźniakiem pod względem montażu 11, trzeba przetoczyć podstawę pompy lub kupić od asv/ahh ma większy otwór montażowy, i przerobić wtyczkę na 10pin, w afn jest 8pinowa i mniejsza 3pin, wtyczkę starą przerabia się na nową przekładając piny po koleji i pozostają 3 puste miejsca,(wtyczka 8pinowa ma 7kabli jedno miejsce jest wolne) więc jeśli poprzekładasz piny(do 10pinowej) to braknie ci 3 kabli które są w mniejszej wtyczce 3 pinowej, albo można rozebrać wtyczkę od pompy 11 i przerobić ją na dwie czyli 8pin i 3pin, na każdym kablu z pompy jest nr

jeśli chodzi o gościa co przerabiał takie coś to zaraz podam ci nicka

[br]Dopisany: 13 Luty 2010, 21:55_________________________________________________Tomigsi[br]Dopisany: 13 Luty 2010, 21:56_________________________________________________poczytaj sobie to jego fura

http://www.a4-klub.pl/smf/b5_afn_173km359nm_dynosoft_wroclaw-t31862.0.html

dzięki za rozświetlenie tematu przeróbki bo ciężko z tym na forum było :good: wiec w sumie sprawa nie wygląda na dosć trudną, jedynie jakieś tam koszty :cool1:

Opublikowano

Koledz , mam pytanko ? jak rozpoznac ta pompe 11mm . Jest moze cos na niej wybite , jakis numer albo cos innego

Opublikowano

numer takiej pompki 11 to 038 130 107 j :hi:

Opublikowano

ok dzieki za info pozdro..