sebo1607 Opublikowano 10 Lutego 2010 Opublikowano 10 Lutego 2010 Witam mam problem z firmowym samochodem, jest to VW t5 silnik 1.9 tdi AXC 2003r polega on na tym,że jak rano próbuje go odpalić to coś jest nie tak. normalnie podgrzewam świeczki kontrolka gaśnie,przekręcam kluczyk i kręci ale nie pali,dopiero po dodaniu gazu odpala,gaz musze przytrzymać jeszcze z 3s i wtedy mogę puścić,dodam że trzyma wtedy ok 800 obr/min tak jakby nie było ssania,podłączyłem pod kopa a tu zero błędów,pytanie do was co to może być???? wymieniane było ostatnio: rozrząd,olej,filtry mechanik coś jeszcze mówił o jakimś zaworku w filtrze że może być walniety i puszcza paliwo ale nie jest pewien
Gość Owczarek Opublikowano 10 Lutego 2010 Opublikowano 10 Lutego 2010 swiece niedobre by komp pokazal, ja stawiam na cofanie sie paliwa
Dev Opublikowano 10 Lutego 2010 Opublikowano 10 Lutego 2010 Vag nie wskaże Ci uszkodzonych swiec nie sa monitorowane
sebo1607 Opublikowano 10 Lutego 2010 Autor Opublikowano 10 Lutego 2010 a nie powinny być wyższe obroty wogóle po odpaleniu?
DaRo4422 Opublikowano 10 Lutego 2010 Opublikowano 10 Lutego 2010 Nie koniecznie. Sprawdź świece żarowe, dużo było o tym pisane jak to zdiagnozować, Ale ja też stawiam na cofanie się paliwa.....
OKO Opublikowano 10 Lutego 2010 Opublikowano 10 Lutego 2010 Kolego w dieslu nie ma ssania :gwizdanie:. ja stawiam na świece żarowe lub filtr paliwa. A czy jak odpalisz to kopci?[br]Dopisany: 10 Luty 2010, 22:29_________________________________________________Po odpaleniu w zależności ad temp może przekroczyć nawet 1000rpm ale nie za każdym razem
sebo1607 Opublikowano 10 Lutego 2010 Autor Opublikowano 10 Lutego 2010 nie wiem czy kopci o 5 rano jest ciemno i nie zastanawiałem sie nad tym,moge jutro sprawdzic a sugerujesz coś?[br]Dopisany: 10 Luty 2010, 22:45_________________________________________________a ztym cofaniem to da rade wymienić tylko zaworek czy czały filtr?
OKO Opublikowano 10 Lutego 2010 Opublikowano 10 Lutego 2010 nie wiem czy kopci o 5 rano jest ciemno i nie zastanawiałem sie nad tym,moge jutro sprawdzic a sugerujesz coś?[br]Dopisany: 10 Luty 2010, 22:45_________________________________________________a ztym cofaniem to da rade wymienić tylko zaworek czy czały filtr? jeżeli dostaje ci się powietrze do paliwa - mikroskopijna nieszczelność niewpływająca na jazdę - to z rury powinien lecieć biało niebieski dym. ________________ Nie wiem jak to dokładnie wygląda w tym silniku.
sebo1607 Opublikowano 11 Lutego 2010 Autor Opublikowano 11 Lutego 2010 nie ma białego dymu,zmieniłem dziś filtr,jakiejś niemieckiej firmy za 240zł,zobaczymy jutro co będzie dodam że świece były sprawdzane i są ok
Rekomendowane odpowiedzi