Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Niedomaga powyzej 4,5 tys obrotów.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie. auto nie domaga powyżej 4,5 tys obrotów. byłem u gazownika, stwierdzil, że to nie kwestia regulaji gazu, a rozwierceniu dysz, bo ponoć są za małe. Auto kupiłem z 3 miesięczna instalacją gazową komputer STAG300, reduktor tomasetto, i wtryski valteki czerwone i wszystko było OK, ciągnęła prawie do 7 tys obr, tak jak na benzynie (nie próbowałem nigdy do odcinki bo szkoda autka) no i paliła mniej. Co radzicie?? Filtry wymienione razem z olejem i przejechane 4,5 tys km. takze na pewno nie są zatkane. Listwa jest zregenerowana bo wtryski zaczeły głośno stukać i autko wibrowało na postju.

Dodam jeszcze że jak ruszam, to potrafi się przydusić i dopiero po małej sekundzie idzie dalej. Proszę o porady, bo nie chcę ingerować w coś, co nie jest przeznaczone do ingerencji.

Słyszałem ze jeszcze membrana w reduktorze moze być zabrudzona i reduktor sam w sobie taką mazią i dlatego nie przepuszcza więcej gazu wtedy, gdy jest najbardziej potrzebny. Proszę o pomoc i z góry dziekuje :hi:

Opublikowano

jeśli masz alaskę to niewierze ze szedł jak na benzynie do 7 tyś;)

Opublikowano
  • Autor

alaska?? to jakiś model reduktora?? bo nie rozumiem :kox:

Opublikowano

Tak, to model reduktora. Firma Tomasetto ma ich trochę. http://www.tomasetto.com/a_ENG_31_1.html. Alaska wg wielu opinii trochę za słaba do ADR-a. Mi też taki proponowali ale powiedziałem, że chcę lepszy i wstawili Zavoli Zeta N. I jest gitara:)

Opublikowano

alaska?? to jakiś model reduktora?? bo nie rozumiem :kox:

tak do 90KM wtryski tez nie są super wydajne generalnie to przeba by podłaczyć kompa i sie przejechać popatrzec na mapy i pewnie sie wszystko wyjaśni.

Masz lapropa i interfejs?

Opublikowano
  • Autor

lapka mam, interfejsu, niestety brak, ale mam kumpla co ma fejsa, wię pożyczyc, to nie problem

Ale panowie, powtarzam, że po montazu instalki, wszystko było cacy. Latała jak rakieta i wkręcała sie pieknie. Tzn teraz też się wkręca, ale od 4,5 - 5.0 tys obrotów dostaje lekkiego muła i nie idzie tak jak potrzeba. A wiadomo że moment obrotowy w ADR-ach zaczyna sę prawie od 4 tys i ciągnie się do prawie 7 tys,... Nie mówię że cały czas tak jeżdzę, ale wtedy jest największa frada z jazdy, i przydaje się podczas wyprzedzania ewentualnie jak mnie ktoś podkurzy delikatnie :evil:

Opublikowano

podstawowe pytanie czy na benzynie i na gazie idzie tak samo??

Opublikowano

w moim arg było podobnie, powyżej 4 tyś. tracił moc.

wyczyściłem przepływkę i przepustnicę i pomogło :>

Opublikowano
  • Autor

w moim arg było podobnie, powyżej 4 tyś. tracił moc.

wyczyściłem przepływkę i przepustnicę i pomogło :>

Robiłem kolego jedno i drugie. niestety efekt mizerny. dzisiaj obejrzałem filtr fazy lotnej gazu, i przepustowość ma jak najbardziej OK. jednak na krańcach było widać leciutke oznaki mazi gazowej. Więc trzeba będzie zob aczyć reduktor.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

podstawowe pytanie czy na benzynie i na gazie idzie tak samo??

ależ skąd Kolego sam chyba o tym wiesz,na benzynce można to odczuć.Ja mam nieraz tak: jadę przy wyprzedzaniu i jak przygazuję to przeskakuje mi sam na benzynę i wtedy jest to dość wyrażnie odczuwalne .Ale przy spokojnej jeździe to bez różnicy może trochę przy ruszaniu

Opublikowano

ja mam tak samo jak kolega 4,5tyś i mul ja mam zwykłą instalacje gazowa na benzynie śmiga jak głupi dodam ze tez szedł ładnie i nagle zamula a i dodam ze reduktor czyściłem zaraz po tym jak to się stało i nie pomogło

Opublikowano

ja mam tak samo jak kolega 4,5tyś i mul ja mam zwykłą instalacje gazowa na benzynie śmiga jak głupi dodam ze tez szedł ładnie i nagle zamula a i dodam ze reduktor czyściłem zaraz po tym jak to się stało i nie pomogło

Na tradycyjnym mikserze to normalne - masz zwężkę w dolocie:) można próbować zabawy z sonicznym ale to juz musi zrobic gazownik co ma pojecie jak dobrac mikser do silnika.

Opublikowano
  • Autor

Na tradycyjnym mikserze to normalne - masz zwężkę w dolocie:) można próbować zabawy z sonicznym ale to juz musi zrobic gazownik co ma pojecie jak dobrac mikser do silnika.

No dobra.. a jak ja mam sekwencje?? to o może być przyczyną??

Opublikowano

raczej wszyscy w Audiczkach montują sekwencję kolego :gwizdanie:

Opublikowano

nie mam zwężki w dolocie powietrza i jak już mówiłem wszystko było ok chodził jak burza aż nagle 4,5tys obrotów i lipa