cac Opublikowano 11 Lutego 2010 Opublikowano 11 Lutego 2010 Problem wyglada nastepujaco zapalam auto wrzucam wsteczny standardowe pik i zaraz troszke ciszej ciagle piszczenie (jakbym dojechal do przeszkody) - piszczy z 5 sek. i cisza wyrzucam na luz lub inny bieg wrzucam znowu wsteczny - cisza... "Gasze" samochod, zapalam - wsteczny pik i znowu dlugi sygnal i tak w kolko ... Vag nic nie pokaze, bo nie moze sie polaczyc... ze sterownikiem silnika laczy a jak klikne w przycisk odpowiedzialny za parktronic to "kicha" nie laczy... Jeszcze dwa dni temu wszystko bylo w porzadku... Dzisiaj samochod stal caly dzien w garazu, caly odmarzl - nie ma lodu na czujnikach - to samo....
spawacz5 Opublikowano 11 Lutego 2010 Opublikowano 11 Lutego 2010 Takie same objawy mial samochod mojego ojca, okazalo sie, ze jeden z czujnikow sie popsul przez co nie dzialal caly system...
cac Opublikowano 12 Lutego 2010 Autor Opublikowano 12 Lutego 2010 hmmm.... ale jak sprawdzic ktory skoro nie moge podlaczyc vag'a
spawacz5 Opublikowano 12 Lutego 2010 Opublikowano 12 Lutego 2010 Nie wiem czy to prawda, nie testowałem tego, ale wrzuć wsteczny na zaplonie i przyloz ucho do kazdego czujnika po kolei, jesli jest sprawny, powinienes slyszec kilkniecia, jesli nie to znaczy, ze nie dziala. Ale powtarzam, ja tego nie testowalem, zeby nie bylo tak, ze przez moja porade wymienisz wszystkie czujniki Ale to raczej ktorys z czujnikow nie dziala
cac Opublikowano 14 Lutego 2010 Autor Opublikowano 14 Lutego 2010 czy ktos moze potwierdzic info z tykaniem czujnikow ? u mnie na wstecznym tykaja dwa srodkowe, natomiast dwa boczne "milcza" ...
spawacz5 Opublikowano 14 Lutego 2010 Opublikowano 14 Lutego 2010 Jesli nie jest ciezko dostac sie do tych czujnikow to zamien je miejscami i bedziesz wiedzial...
Rekomendowane odpowiedzi