malcolm25 Opublikowano 8 Czerwca 2007 Opublikowano 8 Czerwca 2007 Chce zakupic do swojej niuni nowe buciki. Wacham sie pomiedzy Dunlop SP Sport 01 a Fulda Carat Progresso. Mam okazje kupic i jedne i drugie w podobnej cenie wiec licze na wasze opinie. Pewnie wiecie cos na ich temat. Dunlop czy Fulda? Dodam ze zakladam oponki o rozmiarze 205/55/16.
artiii Opublikowano 9 Czerwca 2007 Opublikowano 9 Czerwca 2007 Siema może ci linki pomogą w wyborze dobrej opony bo ciężko mi ci doradzić bo nie znam twojego stylu jazdy ani co sobie cenisz w oponach. Ja bym wybrał Dunlop Dulnop http://www.netcar.pl/x_C_I__P_115510731-115510002.html Fulda http://www.netcar.pl/x_C_I__P_115528267-115510002.html
schiller Opublikowano 9 Czerwca 2007 Opublikowano 9 Czerwca 2007 to tak jakbys sie pytal: czy forda? oczywiscie dunlop....
lukantos Opublikowano 9 Czerwca 2007 Opublikowano 9 Czerwca 2007 Na temat Dunlopa nie wypowiem się bo jedyne co o nich wiem to z opinii w necie. Jeżeli chodzi o Fuldę Carat Progresso hmmm... nie mam żadnych zastrzeżeń. Mam je od początku sezonu i nie mam powodów do narzekania. Są ciche, dobrze trzymają podczas hamowania na mokrej nawierzchni. To dobry wybór jeśli wziąć pod uwagę cena/jakość. Poza tym niemiecka Fulda należy do Michelina co też przemawia na jej korzyść, ale wybór oczywiście należy do Ciebie.
Radek321 Opublikowano 9 Czerwca 2007 Opublikowano 9 Czerwca 2007 Ja ma opony Dunlop SP Sport 3000A i uważam że są bardzo dobre, I jak bym miał taki wybór jak ty to tylko Dunlop
Dibo Opublikowano 9 Czerwca 2007 Opublikowano 9 Czerwca 2007 Sam mam Dunlop Sport FM901 tylko ze 215/45/R17 i jestem z nich bardzo zadowolony Bierz Dunlopa będziesz zadowolony z zakupu
eMeM Opublikowano 9 Czerwca 2007 Opublikowano 9 Czerwca 2007 Ja ma opony Dunlop SP Sport 3000A i uważam że są bardzo dobre, I jak bym miał taki wybór jak ty to tylko Dunlop Ja mam tez te dunlopy 3000A w rozmiarze 215/50/17 i z pewnoscia NIE POLECAM. Po 20k km opona wyzabkowana, strasznie glosna i nie jest to wina zawieszenia - jest w 100% sprawne, nie ruszane od wyjechania z salonu. Pozatym strasznie slabe trzymanie na deszczu, przy 120 km/h lekki zakret i juz esp musi reagowac. Przy wyzszych predkosciach to nawet na suchym nie trzyma na zakretach ..... do tej pory jezdzilem tylko na sprawdzonych markach - michelin oraz bridgestone .... teraz dunlop ......... porownujac dunlopa do pozostalej 2-jki, to jak opla do bmw
Iverson Opublikowano 9 Czerwca 2007 Opublikowano 9 Czerwca 2007 Dunlop nic dodać nic ująć!! Sam mam SP Sport Maxx i są extra
Radek321 Opublikowano 9 Czerwca 2007 Opublikowano 9 Czerwca 2007 Ja ma opony Dunlop SP Sport 3000A i uważam że są bardzo dobre, I jak bym miał taki wybór jak ty to tylko Dunlop Ja mam tez te dunlopy 3000A w rozmiarze 215/50/17 i z pewnoscia NIE POLECAM. Po 20k km opona wyzabkowana, strasznie glosna i nie jest to wina zawieszenia - jest w 100% sprawne, nie ruszane od wyjechania z salonu. Pozatym strasznie slabe trzymanie na deszczu, przy 120 km/h lekki zakret i juz esp musi reagowac. Przy wyzszych predkosciach to nawet na suchym nie trzyma na zakretach ..... do tej pory jezdzilem tylko na sprawdzonych markach - michelin oraz bridgestone .... teraz dunlop ......... porownujac dunlopa do pozostalej 2-jki, to jak opla do bmw Ja nie zauważyłem nic takiego aby się słabo trzymał na zakrętach na suchym. Na mokrym też nie najgorzejs ię trzyma.
Gość rob Opublikowano 9 Czerwca 2007 Opublikowano 9 Czerwca 2007 dobra i sprawdzona firma to Dunlopek
Dibo Opublikowano 10 Czerwca 2007 Opublikowano 10 Czerwca 2007 Ja nie zauważyłem nic takiego aby się słabo trzymał na zakrętach na suchym. Na mokrym też nie najgorzejs ię trzyma. Ja też nie zauważyłem problemów na zakrętach. Może to dlatego że mam obniżony i utwardzony zawias no i dystanse Ale raczej to zaleta opon
malcolm25 Opublikowano 11 Czerwca 2007 Autor Opublikowano 11 Czerwca 2007 Dzieki chlopaki. Miazdzaca przewage otrzymaly Dunlopki wiec ku tym sie sklonie
Rekomendowane odpowiedzi