Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Brak długich - wina manetek???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Kolegów!!!

Czy istnieje możliwość regeneracji/naprawy manetek w zakresie włączenia świateł długich ??? po przełączniu ich w pozycję długie jest ECHO, natomiast poganiacze (czyt. do siebie) działają...

da się to zrobić z "chłopskim" rozumem czy trzeba zakupić new tzn używane ???

Z góry dziękuję za podpowiedzi....

Opublikowano

rozbierz wyczyść styk od długich i będzie działać

Opublikowano
  • Autor

:notworthy:

spróbuję to oblookać w takim razie... a mógłbyś podpowiedzieć, czy kierę trzeba ściągać ??? jak tak, to na wyłączonym aku lub stacyjki nie przekręcać, prawda??? proszę o przypomnienie zagadnienia...

Opublikowano

Jeżeli chcesz wyciągnąć manetkę musisz zdjąć kiere, najlepiej odłączyć aku przed tą operacją i podłączyc dopiero po podłączeniu poduchy.

Opublikowano
:szukaj: i tam wszystko znajdziesz. Sam robiłem to niedawno bo miałem ten sam problem co ty i wyczyszczenie i pozmarowanie wazelina techniczną pomogło i teraz działa bez żadnego problemy :) Są posty opisujące krok po kroku co i jak zrobić
Opublikowano

nie kazdemu czyszczenie lub psikniecie wd40 pomoze. W moim przypadku trzeba było podgiąć styki. Długie juz działaja elegancko a blinda jest niemal ze na dotyk

Opublikowano

ale sposób jest prosty i bez rozbierania

Opublikowano

Bardzo żadko pomaga same przepłukanie tylko wd-40 i to bez rozbierania. Nie masz co sie bac tego rozebrania manetek bo sprawa tam nie jest skomplikowana a wtedy napewno napewno rozwiążesz problem

Opublikowano

koledzy a co może być przyczyną włanczam światłą drogowe i gasną mi tylne pozycje.. :/ :hi:

manetka?? mam załozone lampy sonar z przodu orginalnie były bosch z halogenami a by działały światła pozycyjne muszę mieć właczony włącznik przeciwmgielnych z przodu jak go wyłącze gasną pozycje z przodu i z tyłu.... jeśli mam włączone światła mijania i zapale drogowe gasną pozycje z tyłu...;/;/ niewiem jak to ugryść i od czego zacząć... :hi:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Witam... trochę czasu minęło ale temat ogarnąłem....

Dzięki wszystkim za podpowiedź a w szczególności za linka do tego fajnego manuala :)

stracha miałem jedynie przy ściąganiu poduchy z kiery, bo z tą czynnością spotkałem się pierwszy raz... a reszta poszła elegancko...

wg mnie płukanie wd-40 czy innymi specyfikami jeżeli manetki są na kolumnie nie ma najmniejszego sensu... po prostu trza zakasać rękawy, zebrać narzędzia i chwilę cierpliwości na rozebranie na elementy pająka:)...

działa lepiej niż w dniu zakupu auta :)

Wszystkim który brali udział w poście :notworthy:

• 1 rok później...
Opublikowano

nie rozbierałem manetek ! po ściągnięciu górnej obudowy wstrzyknąłem WD 40 , zadziałała blinda od razu :naughty: