czarny Opublikowano 15 Lutego 2010 Opublikowano 15 Lutego 2010 witam potszukuje alarmu do audi a 4 b7, by zamontować pod fabryczny kluczyk.... montażem zajmnie sie specjalna firma... proszę o porady jakie mozna zamontować alarmy pozdrawiam
Cuber Opublikowano 15 Lutego 2010 Opublikowano 15 Lutego 2010 jesli sie zajmie tym profesionalna firma to dziwi mnie to że Ci niczego nie zaproponowali :gwizdanie: np. TYTAN DS400 CAN
czarny Opublikowano 16 Lutego 2010 Autor Opublikowano 16 Lutego 2010 czesc tzn wiesz oni chcieli z mointażem za 1400 zł ale to jest troche, moze znalazł bym cos tanszego jakis alarm
jezuwrc Opublikowano 17 Lutego 2010 Opublikowano 17 Lutego 2010 Wg mnie zrób sobie jakieś dobre odcięcie za 100-150zł lub sam i będziesz miał głowę spokojną..
czarny Opublikowano 17 Lutego 2010 Autor Opublikowano 17 Lutego 2010 to też chce zrobić właśnie:) ale wiesz alarm w takim samochodzie powinnien byc.. mimo iz jak by ukradli AC zapłaci ale szkoda takiego auta:(
DeeJay_Kill Opublikowano 17 Lutego 2010 Opublikowano 17 Lutego 2010 Kolego - ja polecam Ci coś takiego: http://www.allegro.pl/item913675149_kd2006_doskonaly_immobiliser_bezobslugowy.html To według mnie dość dobre zabezpieczenie - najlepiej, by było dobrze ukryte;) Do tego jeśli chcesz, można założyć blokadę skrzyni biegów - bardzo skuteczne rozwiązanie:)
czarny Opublikowano 17 Lutego 2010 Autor Opublikowano 17 Lutego 2010 nie nie blokada skrzyni nie wchodzi w ogole w gre... zakładam taki przycisk i syrene tzn alarm
DeeJay_Kill Opublikowano 17 Lutego 2010 Opublikowano 17 Lutego 2010 To załóż sobie blokadę, o której wspomniałem lub inną dobrą, tylko pamiętaj, by odpowiednio ukryć centralkę i kable oraz odciąć najlepiej 2-3 obwody.
Gość mho Opublikowano 1 Marca 2010 Opublikowano 1 Marca 2010 Witam. Też jestem w podobnej sytuacji i chcę zamontować alarm. Firma poleciła mi alarm SEO Perfect Can (z montażem na fv za ok 800zł). I teraz szukam info czy to jest produkt godny zainteresowania. Może ktoś ma z tym alarmem doświadczenia (złe/dobre)? Dodam tylko że będzie to ostatni zakup zabezpieczający auto.
Dante Opublikowano 3 Marca 2010 Opublikowano 3 Marca 2010 Polecam po pierwsze alarm - bo chroni auto przed kradzieżą i przed włamaniami do środka (seo perfect CAN - bardzo dobry, bezawaryjny, mnóstwo tego zamontowałem). Do tego podłączyć dodatkowy wyłącznik zapłonu (uruchomienia), lub zablokować złącze diagnostyczne OBD. W nowszych, droższych, rzadkich autach dodatkowe zabezpieczenia jak znakowanie DNA które odstrasza przed kradzieżami "na części", lub blokada na skrzynię biegów.
Rekomendowane odpowiedzi