Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AVF] Moja A4 quattro 1.9Tdi-fotele s-line,gwint,18",new foto str.4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

caly komplet, a material to chyba nie alcantara tylko "speed" :mysli: czy jakos tak

dsc01374gi.jpg

[br]Dopisany: 26 Lipiec 2010, 22:04_________________________________________________dsc01376k.jpg[br]Dopisany: 08 Sierpień 2010, 21:56_________________________________________________dsc01377e.jpg

Opublikowano

A ja mam pytanie: czy takie stołki lub s-line występowały w kolorze szarym? Czy ktoś kiedykolwiek takie widział? Szukam do siebie ale nigdzie nie mogę znaleźć... :wallbash:

Opublikowano

A ja mam pytanie: czy takie stołki lub s-line występowały w kolorze szarym? Czy ktoś kiedykolwiek takie widział? Szukam do siebie ale nigdzie nie mogę znaleźć... :wallbash:

występowały szare,ale w połączeniu z alkantarą,z materiałem były tylko czarne.

Opublikowano

To nawet lepiej... Tylko teraz pozostaje mozolne szukanie... Dzięki wielkie za odpowiedź!

Opublikowano

Fajne te stołki :) Teraz jeszcze przydałoby się dorwać podłokietnik pokryty czarną skórą perlnappa... Kiedy pokażesz foty założonych felg?

Sory za OT ale wyprostuję Tomeksa...

Nie ma stołków S-Line w B6/B7 z alcantarą... Typowe fotele S-Line to czarna skóra na brzegach i czarny materiał speed w środku (dodatkowo obowiązkowe sterowanie elektryczne - przynajmniej odcinka lędźwiowego). W czerwcu 2003 pojawiła się opcja w kolorze srebrnym (także skóra+speed). W kwietniu 2004 roku troszeczkę pomieszano z pakietem S-Line rozdzielając go na zwykły i plus - w zwykłym w skład pakietu wchodziły fotele sportowe z elektrycznym sterowaniem lędźwi w dowolnej konfiguracji barwnej. W pakiecie plus obowiązkowo czerń lub srebro ze skórą na bokach, środkiem speed i pełnym sterowaniem elektycznym. Tyle jeśli chodzi o B6...

S-LineB6-silver.jpg

W B7 fotele S-Line łatwiej rozpoznać dzięki logo w górnej części oparcia (poza tym i konfiguracją obicia niczym nie różnią się od wersji sport). Dostępne konfiguracje to znów czarna skóra + speed oraz opcjonalnie pełna skóra Valcona (dwie opcje albo pełna czerń albo czarne na brzegach z grafitem w środku).

S-LineB7-valcona.jpg

Opublikowano

Bieniek ma identyczne fotela jak z fotki,tyle że boczki są z szarej skóry,a srodek z szarej alkantary :cool1:

dsc01376k.jpg

Opublikowano

OK Tomek, ale fotele, które ma Bieniek to nie S-Line. Te występują tylko w konfiguracji, którą opisałem powyżej.

Opublikowano

OK Tomek, ale fotele, które ma Bieniek to nie S-Line. Te występują tylko w konfiguracji, którą opisałem powyżej.

Bart-S

"Typowe fotele S-Line to czarna skóra na brzegach i czarny materiał speed w środku (dodatkowo obowiązkowe sterowanie elektryczne - przynajmniej odcinka lędźwiowego)

"

dokładnie te kryteria spełniają fotele Bieńka,tyle że maja szare brzegi i alkantarę w srodku :cool1:

Opublikowano

Poniżej fotele Bieńka - w środku ma alcantarę a nie materiał speed a to znaczy, że to nie S-Line. Problem w B6 jest taki, że fotele S-Line od sportowych można odróżnić tylko dzięki konfiguracją tapicerki (a S-Line w B6 wychodził tylko z materiałem speed w środku). W B7 jest prościej, masz logo na oparciu i wszystko jasne.

dsc0432xn.jpg

Opublikowano

Poniżej fotele Bieńka - w środku ma alcantarę a nie materiał speed a to znaczy, że to nie S-Line. Problem w B6 jest taki, że fotele S-Line od sportowych można odróżnić tylko dzięki konfiguracją tapicerki. W B7 masz logo na oparciu i wszystko jasne.

dsc0432xn.jpg

na wiem że mają alkanarę :cool1:

jeżeli różnica jest tylko w materiale,to co to za różnica?

Opublikowano

No taka jak pomiędzy skórą a materiałem :) Wersja foteli S-Line została jasno sprecyzowana w katalogach detali A4, nie ma tam wzmianki o alcantarze :) Zobacz np. B7 - różnica też jest nijaka - S-Line to to samo co sport tylko ma zarezerwowane dla siebie konfiguracje tapicerki, jedyne co to dowalili logo.

Idąc tym tokiem myślenia każdy mógłby twierdzić, że ma S-Line... bo przecież różni się tylko detalem. A jednak ;) Tak jak w spomniałem w B6 jest z tym zamieszanie (troszkę czasu zajęło mi wybadanie co i jak, uzbierałem wszystkie katalogi detali i w połączeniu z danymi z ETKI wszystko się wyjaśniło). W B7 ładnie to rozwiązali - jest logo a jak nie ma to nie ma bata :)

Opublikowano

No taka jak pomiędzy skórą a materiałem :) Wersja foteli S-Line została jasno sprecyzowana w katalogach A4 B6, nie ma tam wzmianki o alcantarze :) Zobacz np. B7 - różnica też jest nijaka - S-Line to to samo co sport tylko ma zarezerwowane dla siebie konfiguracje tapicerki, jedyne co to dowalili logo.

Idąc tym tokiem myślenia każdy mógłby twierdzić, że ma S-Line... bo przecież różni się tylko detalem. A jednak ;) Tak jak w spomniałem w B6 jest z tym zamieszanie (troszkę czasu zajęło mi wybadanie co i jak), w B7 ładnie to rozwiązali - jest logo a jak nie ma to nie ma bata :)

Bartek,kolega pytał czy występowały takie stołki w kolorze szarym,więc piszę jeszcze raz WYSTĘPOWAŁY :cool1:

no w B7 przynajmniej czymś sie różnią,logiem,a w B6 niema żadnej różnicy,po za materiałem i jakiejś wzmiance w jakiś katalogach :decayed::wink4:

Opublikowano

Ja to odebrałem jako pytanie czy fotele S-Line występowały w kolorze szarym ;) Co do "katalogów" - z każdym jednym rocznikiem modelowym występuje ta "wzmanka" więc nie taka "jakaś" :decayed: Jest to jasno sprecyzowane ale trzeba do tych informacji dotrzeć... OK, kończymy to OT. Na zlocie napijemy się wódki i wrócimy do tego :decayed:

Opublikowano

Ja to odebrałem jako pytanie czy fotele S-Line występowały w kolorze szarym ;)

;)

Opublikowano

Ja to odebrałem jako pytanie czy fotele S-Line występowały w kolorze szarym ;)

;)

Przed chwilą tego LUB tam jeszcze nie było :polew: :polew: :polew: OK, poddaję się ale przynajmniej ustaliliśmy, że fotele Bieńka to nie S-Line (nie to co kolega salata) :wink4:

Opublikowano

OK, ale przynajmniej ustaliliśmy, że fotele Bieńka to nie S-Line :wink4

no na papierze nie :gwizdanie:

Opublikowano

Nie wygram :gwizdanie: :decayed: Gdzie mam podpisać?

Opublikowano

Nie wygram :gwizdanie: :decayed: Gdzie mam podpisać?

:polew:

bo te s-liny wewnętrzne,to takie masło maślane,dobrze,że chociaż zewnętrzne sie różnią konkretnie,zarówno w B6 jak i w B7

Opublikowano

To prawda - największa gimela się zrobiła w B6 2004 - 3 różne zawieszenia S-Line, pakiet zwykły, pakiet plus. Dobrze, że w B7 to wyprostowali. W B8 poszli jeszcze dalej - fotele S-Line wyglądaja inaczej niż inne...