Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Wygłuszenie maski??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wygłuszenie maski potrzebne czy nie?? Jeśli tak to co zmieni? Bedzie ciszej?? 1.6 ADP wymaga czy nie:D

Opublikowano

Ja również chętnie wysłucham opinii na temat wygłuszenia.

Opublikowano

podpinam się do pytania?

Opublikowano

Witam , Ja w Moim B5 ma Wygłuszenie fabryczne i silnika mało co słychac, według mnie daje to bardzo duzo!!!Jezeli masz ta mate to się nie zastanawiaj i zakładaj nic nie stracisz a jedynie mozesz zyskac cichsze Auto.Pozdrawiam :notworthy:

Opublikowano

a ja mam podobne pytanie, w moim silniku ( 1.9) jak się odkręci tą plastikową obudowę z góry to wokoło pokrywy zaworów powinna być taka gąbka, u mnie są juz jej resztki, do czego ona słuzy i czy wycisza ?

Opublikowano

a ja mam podobne pytanie, w moim silniku ( 1.9) jak się odkręci tą plastikową obudowę z góry to wokoło pokrywy zaworów powinna być taka gąbka, u mnie są juz jej resztki, do czego ona słuzy i czy wycisza ?

ta gąbka nie wygłusza tylko niweluje stukanie tego plastiku o pokrywe głowicy , w tym wątku chodzi o wygłuszenie pod maską , od jej wewnętrznej strony :wink4:

Opublikowano

ta gąbka nie wygłusza tylko niweluje stukanie tego plastiku o pokrywe głowicy , w tym wątku chodzi o wygłuszenie pod maską , od jej wewnętrznej strony :wink4:

oki dzięx :drinks:

Opublikowano

Moim zdaniem ta gąbka ma jeszcze jedno zadanie - pomaga utrzymać ciepło w silniku, dzięki czemu szybciej się nagrzewa. U mnie też była w stanie średnim, kupiłem na allegro gąbkę akustyczną uniepalnioną, samoprzylepną i dociąłem sobie nową :). Koszt na allegro za gąbkę to 60 zł z wysyłką, ale starczy na 4 osłony.

Opublikowano

Witam , Ja w Moim B5 ma Wygłuszenie fabryczne i silnika mało co słychac, według mnie daje to bardzo duzo!!!Jezeli masz ta mate to się nie zastanawiaj i zakładaj nic nie stracisz a jedynie mozesz zyskac cichsze Auto.Pozdrawiam :notworthy:

do 1.6 i 1.8 nie wkładali więc zapewne poprzedni właściciel dołożył albo maska z innego auta :hi:

Standardowo wkładali do 1.8t,większe benzyny i każdego diesla :wink4:

Opublikowano

A skąd wiesz ze nie wkładali?? :chytry: Ja mam swój wóz od krewnej osoby , która go zakupiła w salonie i Była pierwszym włascicielem az do dnia kiedy ja przejołem samochód,a napewno sama sobie tego nie załozyla i przypuszczam ze nawet niewiedziala ze ma takie cos pod maska bo z kazda pierdoła jezdzila do serwisu!!!A pozatym to stra Babcia.Wiec wydaje mi sie ze to zalezy od rocznika i moze od wyposazenia.Znam kilka osób co maja 1.6-1.9 i maja te maty.

Opublikowano

Ja mam z 98r ADR i mam wygłuszenie maski i sądzę, że oryginalnie.

Opublikowano

hmmm ... ja w AJL chyba nie mam wygłuszenia ...

Opublikowano

Ja też nie mam w AJL a przydało by się