emilien Opublikowano 18 Lutego 2010 Opublikowano 18 Lutego 2010 witam. mam problem z audi a4 gdy silnik jest uruchomiony słychać ciągle zasysanie powietrza do baku paliwa przez korek wlewu nawet gdy korek jest odkręcony tez zasysa. nie wiem co to może być. Po odłączeniu zasilania od zaworu węgla aktywnego zasysanie ucichnie. Proszę o radę. Czy może to być uszkodzony zaworek filtru węgla aktywnego czy macie jakieś inne pomysły??
tw182 Opublikowano 19 Lutego 2010 Opublikowano 19 Lutego 2010 pewnie zaworek, ja wsadziłem od golfa 4 i działa, do a4 jest mało na allegro i drogo, znalazłem w garazu od passata 2.0- rowniez pracowal.
emilien Opublikowano 19 Lutego 2010 Autor Opublikowano 19 Lutego 2010 Dzisiaj spróbuję go jakoś przeczyścić, jeśli nie to muszę się rozglądnąć za jakąś używką. Kolego jeśli byłbyś zainteresowany sprzedażą tego zaworku od passata to proszę o propozycję. Jak coś to moje gg:5480402 lub pw
ROBERT Opublikowano 19 Lutego 2010 Opublikowano 19 Lutego 2010 Czytałem, że ktoś potraktował ten zaworek WD40 i "odżył"
tw182 Opublikowano 19 Lutego 2010 Opublikowano 19 Lutego 2010 mozna WD40 i jeszcze przedmuchac kompresorem, w srodku jest jakas srubka regulacyjna, mozna nia pokrecic, u mnie to pomogło ale nie na długo.
rafi_a4 Opublikowano 19 Lutego 2010 Opublikowano 19 Lutego 2010 sprobowac zawsze mozna to nic nie kosztuje
Rekomendowane odpowiedzi