Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Nie działają spryskiwacze lamp xenonowych.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Przestały mi działać spryskiwacze lamp xenonowych (lampy sa oryginalne). Sprawdzałem i sie okazało, że nie dochodzi napięcie do pompy płynu do spryskiwacza lamp. Bezpiecznik nie jest spalony (jest jeden na całą instalację spryskiwaczy).

Stawiam na jakąś kostke lub przekaźnik....tylko własnie tu pojawia sie problem, bo nie wiem gdzie szukać i która to jest :confused4:

Móglbym to zmostkować do głownej pompki co idzie na szyby, ale skoro było to osobno, to chce żeby tak pozostało.

Pomocne dla mnie będą wskazówki co i jak zrobić, lub też sam schemat elektryczny.

Pozdrawiam![br]Dopisany: 20 Luty 2010, 16:41_________________________________________________Ok, uporałem sie z problemem, wiec temat o zamknięcia.

Po pierwsze - spryskiwacze nie działaja gdy poziom płynu spadnie poniżej 1/4 w zbiorniku, po drugie - pompa działa tylko przy włączonych xenonach.

Znowu wiem cos wiecej :) Pozdr.!

Opublikowano

w B6 przestaje działać jak zapali się info o niskim płynie... nie wiem czy to ma związek z 1/4 pojemności...

a z tymi światłami to podobnie myślałem jak wracałem z niemcowni że już zepsułem :decayed:

Opublikowano

Tą 1/4 to tak na oko wywnioskowałem. Ale jest tak, że gdy w zbiorniczku pozostaje juz mało płynu, wtedy spryskiwacz przstaje ją pobierać tzn. pompa leci ale ciagnie powietrze zamiast płynu.

Tak informacyjnie - za spryskiwacze jest odpowiedzialny przekaźnik nr. 377.