Baddy Opublikowano 23 Lutego 2010 Opublikowano 23 Lutego 2010 Panowie mam pytanko na szybkości: czy podłączę np takie głośniki: Ogólne Nominalna moc ciągła (Watt): 35 Maksymalna moc ciągła (Watt): 160 Pasmo przenoszenia (Hz) -10 dB: 60-22.000 Wydajność (dB / Watt / 1m): 88 Wydajność (dB / 2,83 V / 1m): 91 Nominalna impedancja (Ohm): 4 Stromość zbocza częstotliwości zwrotnicy (dB / oktawa): 6 Średnica (mm): 165 Typ: trójosiowy Liczba linii: 3 Technologia: Pasywny System: Szerokopasmowy Zwrotnica częstotliwości: zintegrowany Głośnik niskotonowy Głębokość instalacji (mm): 58 Średnica otworu instalacji (mm): 140 Średnica otworu wycięcia (mm): 156 Materiał kosza głośnika: Stal Kolor kosza głośnika: przezroczysty czarny Kosz głośnika typowy dla danego pojazdu: Tak Średnica membrany (mm): 165 Materiał membrany: Wstrzyknięty PP Kształt membrany: Stożek Kolor membrany: Srebrny Materiał żłobkowania: Plastik piankowy Rozmiar cewki drgającej (mm): 25 Materiał korpusu cewki drgającej: Kapton Materiał przewodów cewki drgającej: Miedź Wentylowana cewka drgająca: Tak Średnica magnesu (mm): 70 Materiał magnesu: Ferryt Przedłużony rdzeń bieguna (EXP): Tak Typ połączenia: Złącze 4,8 mm Materiał powierzchni: Srebro Głośnik wysokotonowy Średnica membrany (mm): 13 Materiał membrany: PEI Materiał korpusu cewki drgającej: Kapton Materiał magnetyczny: Neodym do mojego radia do tylu na półkę bez wiekszych problemów :?:
MATIUS Opublikowano 23 Lutego 2010 Opublikowano 23 Lutego 2010 podłączysz tylko niewiem jak to będzie grać... radio Gamma ma 2x20w plus aktywny tył z doświadczenia wiem że orginalne radia vw audi są dość mocne.. więc powinno prażyć
Baddy Opublikowano 23 Lutego 2010 Autor Opublikowano 23 Lutego 2010 czyli powinno być git tak? ale nie musze nic przerabiac bo polka z tylu jest pusta i wisza tylko jakies kable?
Michał Opublikowano 23 Lutego 2010 Opublikowano 23 Lutego 2010 potrzebny będzie Ci dodatkowy wzmacniacz, tak jak kolega wyżej napisał, tył jest aktywny i nie podłączysz głośników bezpośrednio do radia
MATIUS Opublikowano 23 Lutego 2010 Opublikowano 23 Lutego 2010 no dokładnie kolego myślałem że te głośniki chcesz na przód...więc albo dodatkowy wzmacniacz albo całkowita wymiana radia na zwykłe nie orginalne albo wersja bez trzymanki pod te 2x20 podłanczasz 4 głośniki... (nie polecam) choć praktykowałem to w golfie 2 miałem radio beta i dawało rade z 4 głośnikami...ale było to rozwiązanie testowe i w tedy nie miałem kaski na jakieś lepsze radio kolego jeśli nie masz za dużo kaski to kup ori głośniki noki ze wzmacniaczem takie jak były z tyłu w B5 ja tak mam i mi to starcza... bardziej myślę nad koncepcją zmiany radia na inne ori delta concert 1 by móc podłączyć inne źródło dzwięku mp3,zmieniarka itp itd
Michał Opublikowano 23 Lutego 2010 Opublikowano 23 Lutego 2010 albo wersja bez trzymanki pod te 2x20 podłanczasz 4 głośniki... nie polecam najlepsze rozwiązanie w tym przypadku to wymiana radia na jakieś 4-kanałowe i drobna przeróbka instalacji
Watson Opublikowano 24 Lutego 2010 Opublikowano 24 Lutego 2010 Przy podawaniu wartosci mocy nalezy pamietac ze w zdecydowanej wiekszosci przypadkow sa to moce maksymalne, ktore nijak maja sie do wartosci mocy rzeczywistej a juz napewno do wartosci mocy uzyskiwanych w warunkach rzeczywistych. W tym przypadku lepiej bedzie jezeli bedziemy poslugiwac sie mocami ok 5-7W RMS.
Rekomendowane odpowiedzi