Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ABC] Zamiana 2.6 na 2.8 30V

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Klubowiczów!! Chce zrobić swapa 2.6 na 2.8 30V jakie problemy mogą mnie spotkać po drodze, czy pozostałe podzespoły będą pasować?? :hi:

Opublikowano

nie znam sie ale z tego co wyczytalem na forum to jakakolwiek zamiana silnikow graniczy z cudem a jezeli ten cud ma sie stac to dochodza niezle koszty, wiec jezeli chodzisz do kosciola i zbierasz na tace to moze Ci sie udac :polew:

A tak serio to poczekaj az sie madrzejsi wypowiedza wtedy zrozumiesz co mialem na mysli :>

Opublikowano
  • Autor

Tylko każdy pisze żeby sprzedać i kupić 2.8 a pozbyć się niuni raczej bym nie chciał :cool1:, myślałem że może ktoś już to zrobił i coś na ten temat by mógł powiedzieć czy gra była warta świeczki, mam możliwość odkupienia a4 2.8 30v od kolegi po dachu na pasujących mi warunkach i tak pomyślałem żeby coś z tego ciekawego stworzyć :mysli:. Ale widzę że jest to chyba zbyt duży problem albo slap w Pl nie jest tak popularny i lepiej sprzedać. :hi:

Opublikowano

Witaj,

Jeżeli masz pojęcie o mechanice i elektryce. To kompletny silnik elektryka (nie wiem czy skrzyni biegów nie trzeba przełożyć) i do roboty. Pobawisz się z tym kilka dni napotkasz mase problemów ale może przełożysz na 30V i będziesz pionierem w tym temacie:D

Opublikowano

Wszystko sie da zrobic, pytanie tylko czy sie oplaca. Jesli masz czas, pieniadze i znasz sie na mechanice....to czemu nie.

Ale dlaczego robic swap z 2.6 na 2.8. Lepiej z grubej rury i wlozyc V8 (pewnie bedzie do tego potrzebny jeszcze kredyt w banku :>), w linku masz ilustrowana historie przekladki z S8 do A4:

http://www.audizine.com/forum/showthread.php?195134-S8-Motor-(4.2L-V8)-Into-B5

a tak to chodzi juz po wszystkim:

Delta-Performance - 23072009003.flv

Opublikowano

Tez stalem teraz przed takim dylematem bo i tak zmienialem silnik.. ale po dwóch dniach jak się dowiedziałem co trzeba zrobić i wyobraziłem sobie ile to roboty - odpuściłem :) Gdyby nie było tak kosztowne i problematyczne to ludzie by to robili.. w końcu silnik nie jest tak masakrycznie drogi :tongue4: