miniekzgr Opublikowano 24 Lutego 2010 Opublikowano 24 Lutego 2010 Witam panowie!!audiunia nie zapala .na zimnym jest ok,a dzisiaj sobie pojedzilem i nie moglem odpalic.probowalem ja odpalic z 10 min i kiedy wkoncu zapalila trzymala ok 3tys obrotow dluzsza chwile...az obrorty wrocily na 900...pozniej znowu sie sytuacja powtorzyla i taki sam scenariusz by..Pomocy..
chudineze Opublikowano 24 Lutego 2010 Opublikowano 24 Lutego 2010 Bez VAG-a tu chyba wróżki nie znajdziesz
miniekzgr Opublikowano 24 Lutego 2010 Autor Opublikowano 24 Lutego 2010 vag pokazał czujnik temperatury silnika...Wiecie moze gdzie on sie w tym silniku znajduje??
skalarx Opublikowano 24 Lutego 2010 Opublikowano 24 Lutego 2010 vag pokazał czujnik temperatury silnika...Wiecie moze gdzie on sie w tym silniku znajduje?? miałem to samo na dzień dobry. Czujnik jest pod maską, od strony podszybia, mniej więcej na środku. Jest to czujnik podwójny, więc idą do niego dwa kabelki. Powinien być chyba zielony, a w ASO kosztuje około 110 PLN. Wymiana to około 10 minut pracy razem z czyszczeniem gniazda pod czujnikiem. Należy go zamawiać z uszczelką i koniecznie zawleczką, która kosztuje 50 gr chyba, a jest plastikowa i może się złamać przy demontażu starego.
miniekzgr Opublikowano 25 Lutego 2010 Autor Opublikowano 25 Lutego 2010 Kurde nie mam tam zielonego czujnika jest tylko taki fioletowy jakby.A powedz Mi on jest montowany do sciany grodziowaj tak bardziej od pasazera strony tak??
skalarx Opublikowano 25 Lutego 2010 Opublikowano 25 Lutego 2010 Kurde nie mam tam zielonego czujnika jest tylko taki fioletowy jakby.A powedz Mi on jest montowany do sciany grodziowaj tak bardziej od pasazera strony tak?? wydae mi się, że nie koniecznie musi być zielony. Jest zamontowany w poprzecznej rurce metalowej (od układu chłodzenia) przy silniku. Kurde nie ma dostępu do ETKI bo pokazał bym ci zdjęcia. (a tak poza tym, w 1999 nie było jeszcze silnika AZB ) Mam: http://phjeer.us/~heathy/cooling.pdf strona 15 coś słabo szukałeś. zajęło mi to 5 minut
miniekzgr Opublikowano 26 Lutego 2010 Autor Opublikowano 26 Lutego 2010 Kupilem czujnik w ASO za jedyne 113zł:)A jeszzce jedno na tym schemacie jak byc mi napisał ktory numerek jest tego czujnika to bym był szczęśliwy bo trudno sie połapać)Aha i AZB juz jest zmienione na poprawny kod
skalarx Opublikowano 26 Lutego 2010 Opublikowano 26 Lutego 2010 Kupilem czujnik w ASO za jedyne 113zł:)A jeszzce jedno na tym schemacie jak byc mi napisał ktory numerek jest tego czujnika to bym był szczęśliwy bo trudno sie połapać)Aha i AZB juz jest zmienione na poprawny kod strona 15, 9 - Engine Coolant Temperature (ECT) Sensor - G62-
Rekomendowane odpowiedzi