sikszak Opublikowano 25 Lutego 2010 Opublikowano 25 Lutego 2010 jak w temacie dzisiaj chciałem zatrąbić okazało się że nie działa sygnał dźwiękowy. Sprawdziłem bezpiecznik i jest OK przekaźnik cyka więc taśma w kierownicy też jest OK ściągnąłem lampy i wtyczki wpięte nie zaśniedziałe, ale w razie czego psiknąłem specyfikiem na styki. Dalej nic nie działa. Nie miałem miernika więc nie sprawdziłem czy dochodzi napięcie. Ale mam pytanie. Czy jak wysiądzie jeden klakson (ten z od strony kierowcy) to drugi po stronie pasażera też nie będzie działał. Dziwne żeby oba wysiadły jednocześnie. Dodam że kilka dni temu wszystko działało jak trzeba Proszę o pomoc
zbyszek7791 Opublikowano 25 Lutego 2010 Opublikowano 25 Lutego 2010 tak drugi będzie dzialał,pod lewym reflektorem masz złączke instalacji idącą na sygnały i hallogany, może tam coś nie łączy?
HiRide Opublikowano 26 Lutego 2010 Opublikowano 26 Lutego 2010 po co sa dwa sygnaly ? pod lewa i prawa lampa ?
HiRide Opublikowano 26 Lutego 2010 Opublikowano 26 Lutego 2010 2 klaksony jednotonowe. ale ja pytam po co az dwa jeden bylby za slaby czy co ?
steve69 Opublikowano 26 Lutego 2010 Opublikowano 26 Lutego 2010 ale ja pytam po co az dwa jeden bylby za slaby czy co ? Bo dźwięk dwutonowy brzmi ciekawiej (pełniej) niż jednotonowy - po prostu No i jest redundancja - jak zdechnie jeden, to będzie jeszcze działał ten drugi (przynajmniej powinien). -- Pozdrawiam. Sławek
HiRide Opublikowano 26 Lutego 2010 Opublikowano 26 Lutego 2010 ale ja pytam po co az dwa jeden bylby za slaby czy co ? Bo dźwięk dwutonowy brzmi ciekawiej (pełniej) niż jednotonowy - po prostu No i jest redundancja - jak zdechnie jeden, to będzie jeszcze działał ten drugi (przynajmniej powinien). -- Pozdrawiam. Sławek Bieniek napisal ze dwa klaksony jednotonowe a Ty piszesz ze sa dwa dwutonowe
steve69 Opublikowano 26 Lutego 2010 Opublikowano 26 Lutego 2010 Bieniek napisal ze dwa klaksony jednotonowe a Ty piszesz ze sa dwa dwutonowe Nie zrozumiałeś Jeden jest niskotonowy, drugi wysokotonowy. Kiedy trąbią razem, to dźwięk jest dwutonowy. -- Pozdrawiam. Sławek
Rekomendowane odpowiedzi