yoss Opublikowano 26 Lutego 2010 Opublikowano 26 Lutego 2010 Mam takie pytanie, czy domykanie szyb z pilota jest jakoś powiązane z programowaniem modułu komfortu? Bo w moim wozisku się nie domykają, a wB6 się domykały mimo, że tamta nie miała fabrycznego alarmu. Podejrzewam że da się to ustawić Vagiem, pytanie czy któryś z Kolegów w W-wie może pomóc?
joel Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Podlaczam sie do tematu, mam taki sam problem. Generalnie szyby powinny sie domykac z alarmu lub po dluzszym nacisnieciu pilota. Kiedys to dzialalo ale od jakiegos czasu przestalo. Co moze byc powodem, ma ktos do tego schemat elektryczny ? Jaki modul za to odpowiada ?
wrclaguna Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Poczytajcie tutaj http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=129290.0
macjar Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Witam Za domykanie szyb/szyberdachu odpowiada moduł komfortu, Dłuższe przytrzymanie na pilocie powinno otworzyć lub zamknąć szybkę, tak samo będzie jak kluczyk będzie w zamku dłuższe trzymanie na zamkniecie zacznie zamykać szybki i odwrotnie
bobusiek Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Trzeba tylko pamiętać że domykanie i otwieranie szyb pilotem z uwagi na bezpieczeństwo działa z odległości nie większej niż 2 metry - tak stanowi instrukcja obsługi samochodu
joel Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Macjar ja wiem ze tak powinno byc , problem w tym ze nie jest, zespulo sie. Czasami dziala ale rzadko. Wkurzajaca sprawa. Rowniez podciaganie szyby po jedym kliknieciu na przycisk czasami dziala a czasami nie . Cos jest nie tak z elektryka albo z modulem odpowiedzialnym za szyby. Nie wiem za bardzo jak sie za to zabrac. Wrclaguna dzieki za linka. Bobusiek, cisne pilota stojac przy samym aucie, to niestety nie to.
Rekomendowane odpowiedzi